Kartoffelsuppe opskrift
SPONSORERET indhold

Kartoffelsuppe med pesto

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
24. sep. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
3

Ingredienser

750 g kartoffel
1½ porre
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk olivenolie
1 l grøntsagsbouillon eller vand
1½ dl piskefløde
salt og peber
lidt citronsaft

½ bundt bredbladet persille
1 bundt eller potte basilikum
1½ spsk pinjekerner
1 dl olivenolie
½ fed hvidløg, skåret i tynde skiver
2½ spsk revet parmesan
salt og peber
1 spsk citronsaft.

Tilbehør: Groft eller grillet brød

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Rens porrerne og snit dem i tynde skiver (brug kun den hvide del). Steg porrer og hvidløg ved svag varme i olie nogle minutter. Tilsæt kartofler, grøntsagsbouillon eller vand, og læg låg på gryden. Kog i ca. 25-30 min., indtil det er mørt.

Pluk persille og basilikum fra stilkene. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Kom persille, basilikum, pinjekerner, olivenolie, hvidløg, parmesan, lidt salt, peber og citronsaft i en blender eller foodprocessor og blend til det har en konsistens af pesto.

Blend suppen med piskefløde og krydr med salt, peber og lidt citronsaft. Kkog suppen yderligere i 2-3 min. ved svag varme.

Anret den varme suppe i suppeskåle med en skefuld pesto på toppen og servér brød til.

Tid: 35-40 min.