
Kartoffelsuppe med stenbiderrogn
Sæsonen for stenbiderrogn er over os. Let saltet og vendt med frisk cremefraiche går rognen fantastisk sammen med den milde suppe. Spis suppen som forret eller som en let hovedret.
Ingredienser
Suppe
500 g kartofler
2 porrer
2 løg
2 fed hvidløg
8 stilke timian
2 spsk koldpresset rapsolie
1,5 l letmælk
salt og peber
20 g smør
4 spsk. æblecidereddike
Stenbiderrogn med cremefraiche
200 g renset stenbiderrogn
4 spsk cremefraiche 18 %
salt og peber
4 skiver rugbrød
Sådan laver du kartoffelsuppe
Klargør alle grøntsagerne.
Suppe:
Skær kartofler, porrer, løg og hvidløg i grove terninger, og pluk bladene af timianstilkene. Sæt en gryde over ved svag varme, og steg alle grøntsagerne i olien sammen med timianbladene. Hæld mælk på, og lad suppen simre ca. 30 min, til grøntsagerne er møre. Blend suppen ad flere gange med smør og eddike, så den får en glat og fløjlsagtig konsistens. Smag suppen til med salt og peber og eventuelt et enkelt skvæt eddike.
Stenbiderrogn:
Smag stenbiderrognen til med salt, og vend den sammen med cremefraichen. Sæt stenbidercremen på køl med film over, hvis du ikke serverer den med det samme.
Spisetid:
Varm suppen igennem. Sæt den varme suppe på bordet, og servér brød og den kølige stenbidercreme til. Kom en skefuld stenbidercreme i den varme suppe ved bordet, eller spis den på brødet.
Se også opskrift på Stenbiderrogn med agurk og syrnet fløde.
Tip
Hvis suppen bliver for tyk i konsistensen, kan du tilsætte lidt mere mælk eller vand. Drys evt. med hakket purløg.