Krydderurte-kyllingenuggets med rygeostdip
Foto: Martin Dyrløv

Krydderurte-kyllingenuggets med rygeostdip

Det gode vejr kalder på let og lækker aftensmadmad. Her er tilberedt kyllingenuggets med krydderurter og en rygeostdip.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 30 minutter
plate 2 personer

275 g kyllingeinderfilet
salt og peber
2 dl kærnemælk
3 spsk. hakket persille
2 spsk. hakket timian
1 spsk. hakket estragon
75 g gourmet- eller pankosrasp (storflaget)
25 g smør

Rygeostedip:

100 g rygeost
1 dl piskefløde
1 tsk. dijonsennep

Tilbehør:

rå grøntsager (f.eks. agurk, asparges, gulerod, radiser, tomater)
evt. citronbåde

Sådan gør du

  1. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber, og læg dem i en skål med kærne- mælk. Lad dem trække i 20-30 min.
  2. Tænd ovnen på 250 grader.
  3. Skyl, tør og hak krydderurterne, og bland dem med rasp i en dyb tallerken.
  4. Smelt smørret.
  5. Tag ét stykke kylling ad gangen, og vend det i krydderurteraspen. Læg stykket på en bageplade med bagepapir, og gentag med resten.
  6. Dryp kyllingestykkere med smeltet smør, og sæt pladen i ovnen i 12-15 min. – til kyllingen er akkurat gennemstegt, og raspen er gylden og sprød. Vend dem evt. én gang undervejs.
  7. Rygeostedip:
    Rør ryge- osten lind sammen med fløde, og smag til med sennep, salt og peber.
  8. Servér de sprøde nuggets med dip og rå grøntsager.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Nem aftensmad og Hovedret