Krydderurte-kyllingenuggets med rygeostdip
Foto: Martin Dyrløv

Krydderurte-kyllingenuggets med rygeostdip

Det gode vejr kalder på let og lækker aftensmadmad. Her er tilberedt kyllingenuggets med krydderurter og en rygeostdip.

printer Print
clock 30 minutter
plate 2 personer

275 g kyllingeinderfilet
salt og peber
2 dl kærnemælk
3 spsk. hakket persille
2 spsk. hakket timian
1 spsk. hakket estragon
75 g gourmet- eller pankosrasp (storflaget)
25 g smør

Rygeostedip:

100 g rygeost
1 dl piskefløde
1 tsk. dijonsennep

Tilbehør:

rå grøntsager (f.eks. agurk, asparges, gulerod, radiser, tomater)
evt. citronbåde

Sådan gør du

  1. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber, og læg dem i en skål med kærne- mælk. Lad dem trække i 20-30 min.
  2. Tænd ovnen på 250 grader.
  3. Skyl, tør og hak krydderurterne, og bland dem med rasp i en dyb tallerken.
  4. Smelt smørret.
  5. Tag ét stykke kylling ad gangen, og vend det i krydderurteraspen. Læg stykket på en bageplade med bagepapir, og gentag med resten.
  6. Dryp kyllingestykkere med smeltet smør, og sæt pladen i ovnen i 12-15 min. – til kyllingen er akkurat gennemstegt, og raspen er gylden og sprød. Vend dem evt. én gang undervejs.
  7. Rygeostedip:
    Rør ryge- osten lind sammen med fløde, og smag til med sennep, salt og peber.
  8. Servér de sprøde nuggets med dip og rå grøntsager.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Nem aftensmad og Hovedret