Krydret gulerodskage
SPONSORERET indhold

Krydret gulerodskage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nem og lækker gulerodskage med masser af gode krydderier og en skøn creme af flødeost på toppen.

Af: Susanne Engelstoft Rasmussen Foto: Mikkel Adsbøl
03. okt. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
ca. 20 stk.

Ingredienser

250 g smør
300 g farin
4 æg
350 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
1 tsk. tørret stødt ingefær
1 spsk. kanel
½ tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt kardemomme
½ dl yoghurt
200 g gulerod
skal fra 1 usprøjtet citron
1 spsk. citronsaft
150 g dadler
Creme:
150 g flødeost
75 g smør
3 spsk. florsukker

Sådan bage du gulerodskage

  1. Rør smør og farin blødt og cremet med en håndmikser. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg. Bland mel, bagepulver, ingefær, kanel, nellike og kardemomme i en skål, og rør melblandingen i smørblandingen. Tilsæt yoghurt, groftrevet gulerod, fintrevet citronskal, citronsaft og hakkede dadler (uden sten). Bland det hele til en ensartet dej.
  2. Kom dejen i en bradepande (23 × 23 cm) beklædt med bagepapir.
  3. Stil kagen midt i ovnen ved 180 gr. i ca. 45 min., eller til kagen er gennembagt, og der ikke kommer dej med op, hvis du stikker i den med en strikkepind.
  4. Skær kagen ud i portionsstykker. rør cremen sammen, og lav små toppe som pynt med en sprøjtepose.