
SPONSORERET indhold
Krydret gulerodskage
Nem og lækker gulerodskage med masser af gode krydderier og en skøn creme af flødeost på toppen.
ca. 20 stk.
Ingredienser
250 g smør
300 g farin
4 æg
350 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
1 tsk. tørret stødt ingefær
1 spsk. kanel
½ tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt kardemomme
½ dl yoghurt
200 g gulerod
skal fra 1 usprøjtet citron
1 spsk. citronsaft
150 g dadler
Creme:
150 g flødeost
75 g smør
3 spsk. florsukker
Sådan bage du gulerodskage
- Rør smør og farin blødt og cremet med en håndmikser. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg. Bland mel, bagepulver, ingefær, kanel, nellike og kardemomme i en skål, og rør melblandingen i smørblandingen. Tilsæt yoghurt, groftrevet gulerod, fintrevet citronskal, citronsaft og hakkede dadler (uden sten). Bland det hele til en ensartet dej.
- Kom dejen i en bradepande (23 × 23 cm) beklædt med bagepapir.
- Stil kagen midt i ovnen ved 180 gr. i ca. 45 min., eller til kagen er gennembagt, og der ikke kommer dej med op, hvis du stikker i den med en strikkepind.
- Skær kagen ud i portionsstykker. rør cremen sammen, og lav små toppe som pynt med en sprøjtepose.