Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kyllingegryde med abrikoser og mandler
Foto: Thomas Hergaard

Kyllingegryde med abrikoser og mandler - opskrift fra Hjemmet

Kyllingegryde med abrikoser og mandler

En lækker vinterret med kylling

(4 personer)
Print

Arbejdstid: 1 time
Koge/stegetid: 1 time
Fryse-egnet
1 kylling eller hane
1 spsk olivenolie
1 spsk garam masala (se tips)
1 tsk groft salt
2 løg eller rødløg (både)
4 fed hvidløg (finthakket)
2 cm frisk ingefær (finthakket)
100 g tørrede abrikoser (halve)
1 spsk konc. tomatpuré
½ l hønsebouillon
50 g smuttede mandler
frisk koriander
1 usprøjtet citron
Tilbehør:
couscous, bulgur, ris eller kartofler.

  1. Skær kyllingen i 8 stykker (halve lår og halve bryststykker). Rør olie og krydderier sammen i en skål, vend kyllingestykkerne i, og lad dem marinere i 15-20 min.
  2. Pil løgene og skær dem i både. Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint. Skær skrællen af ingefæren og hak den fint. Brun kyllingestykkerne i en varm stegegryde og tag dem op. Steg løgene bløde 5-8 min. og tilsæt hvidløg, ingefær og abrikoser. Rør tomatpuré i og tilsæt bouillon og kyllingestykker. Lad retten simre under låg i ca. 30 min.
  3. Rist mandlerne gyldne på en tør pande. Skyl og tør korianderbladene. Vask citronen og riv skallen fint. Smag sovsen til med citronsaft, salt og peber og drys med mandler, koriander og citronskal. Servér med det valgte tilbehør.
  4. Tips: Garam Masala er et indisk blandingskrydderi, som du kan købe. Bland din egen Masala af 2 spsk korianderfrø, 1 spsk hel spidskommen, 10 hele kardemommefrø, 2 cm kanelstang, 10 sorte peberkorn og 6 hele nelliker. Rist alle krydderierne et par min. på en varm pande. Stød krydderierne i en morter eller brug en krydderikværn.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Abrikos, Mandler, Marokkansk mad og Hovedret