Lækker tomattærte - Michelle Kristensens opskrift
Foto: Wichmann og Bendtsen Smuk og lækker tomattærte.

Lækker tomattærte - Michelle Kristensens opskrift

Den ser smuk ud og fungerer godt både varm og kold, til frokost og til aftensmad. Den kan også fryses, så du kan godt juble over denne tærte.

printer Print
plate 4 personer

Dejen

2 dl havregryn
2 dl mandelmel
½ tsk bagepulver
2 tsk fiberHUSK
2 æg
¼ dl vand
1 tsk salt
lidt olie eller smør til formen

Fyld

1 løg
1 spsk olie til gryden
2 tsk oregano
½ tsk frisk chili, finthakket
½ tsk revet muskatnød
2 store håndfuld spinatblade
4 æg
1 dl hytteost
salt og peber
30 g feta

Topping

4 tomater

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
  2. Rør alle ingredienserne til tærtebunden sammen, lad dejen stå i 10 minutter, og rul den ud mellem 2 stykker bagepapir.
  3. Smør en tærteform med olie eller smør, og fordel dejen i formen. Prik bunden med en gaffel, og bag bunden i 10 min.
  4. Hak løget groft, og svits det i en gryde i varm olie. Tilsæt krydderier og spinatblade, og rør i det i ca. 2 min.
  5. Pisk æg, hytteost, salt og peber sammen i en skål.
  6. Fordel spinatfyldet i tærtebunden, drys med feta, og hæld æggemassen over.
  7. Skær tomater i skiver, læg dem på toppen af tærten, og bag den i 30-35 min. Spis et stykke tærte sammen med rå grøntsager eller en salat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Michelle Kristensen, Tærte, Kalorielet og Hovedret