Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på langtidsstegt kalvecuvette med mos og rødbedecrudité
Foto: Line Thit Klein Langtidsstegt kalvecuvette med mos og rødbedecrudité

Opskrift på langtidsstegt kalvecuvette med mos og rødbedecrudité

Langtidsstegt kalvecuvette med mos og rødbedecrudité

Langtidsstegt kalv lyder kokkesvært, men kan laves dagen i forvejen og er såre simpelt.

6
Print

Kalv og sauce
2 kalvecuvetter
salt og peber
lidt smør
2 gulerødder
1/4 selleri
2 persillerødder
1,2 l vand
1 bundt timian
1 citron, skallen heraf

Mos
1 selleri
1 kg kartofler
50 g smør
Salt

Sådan laver du kalvecuvette

Kalv og sauce
Rids oversiden af cuvetterne og gnub dem godt med salt og peber hele vejen rundt. Smelt smørret i en dyb pande eller braiseringsgryde. Brun cuvetterne af på alle sider og tag dem op.

Skræl og snit gulerødder, selleri og persillerødder. Brun også dem af i gryden. Hæld vandet på og bring det i kog.

Læg cuvetterne tilbage i gryden og læg låg på. Sæt gryden i en 150 grader varm ovn i 2 1/2 time.

Tag gryden ud og hæld braiseringslagen og –urterne sammen. Blend det med timian og citronskal. Smag til med salt og peber. Så er saucen klar.

Skær cuvetterne i klodser og læg dem ned i saucen. De kan nu nemt lunes inden servering, uden at blive tørre.

Mos
Skræl kartofler og selleri og skær dem i tern. Kog dem møre i vand. Hæld det meste af kogevandet fra (gem lidt) og tilsæt smørret. Mos grøntsagerne groft med et piskeris, tilsæt kogevand til konsistensen er god og smag til med salt. Lad mosen stå i gryden, til den skal serveres. Den holder sig varm længe og kan ellers nemt lunes.

Rødbedecrudité
2-3 rødbeder, gerne i forskellige farver, skåret i fine skiver.

Anret mos, kød og sauce på fade eller tallerkener og drys rødbedecrudité ud over for at give farve og sprødhed til retten.

Se også opskrift på Gedeost med valnødde-sirup.

Tip

Lav en hovedret, som kan holde sig lun til den skal spises uden at blive tør og kedelig. Retten kan laves om formiddagen eller dagen i forvejen. Giv retten farve og konsistens med rå grøntsager i tynde skiver.
Se, hvad vi ellers skriver om: Mos, Kartoffelmos, Kalv, Dansk mad, Steg og Hovedret