Marengs med bær og flødeskum
Foto: Mikkel Adsbøl

Marengs med bær og flødeskum - opskrift fra Hendes Verden

Marengs med bær og flødeskum

Byd familie og venner på en lækker middag og slut af med en skøn bærdessert.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 8 stk.

Marengs:
3½ æggehvide
120 g brunt rørsukker el. alm. sukker
100 g hasselnødder
1 tsk. stødt kardemomme
250 g jordbær
125 g hindbær
evt. lidt friske ribs
2½ dl piskefløde
2 spsk. portvin eller kirsebærlikør

  1. Tænd og indstil ovnen på 125 gr.
  2. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker, og pisk, til de bliver seje. Hak hasselnødderne mellemfint, og vend dem i æggehviderne sammen med kardemomme.
  3. Lav 8 “reder” af marengsmassen på bageplader med bagepapir. Bag dem i ca. 25 min. Sluk ovnen, og lad dem stå i ca. 30 min. Lad dem køle af på en rist.
  4. Skær jordbærrene i skiver, nip hindbær og evt. ribs. Pisk fløden til skum, og vend forsigtigt portvin og nogle af bærrene i.
  5. Anret marengskagerne lige inden servering med bærflødeskum, og pynt med friske bær og evt. lidt mynte.
  6. Marengskagerne falder sammen og bliver lidt flade, når de bages.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Marengs og Dessert