Marengslagkage med påskeæg
Foto: Thomas Hergaard
Hjemmet

Marengslagkage med påskeæg - opskrift fra Hjemmet

Marengslagkage med påskeæg

Denne kage har det hele: sprøde søde bunde, cremet og syrlig hvid chokoladecreme og marcipanæg med overtræk af mørk chokolade.

Af Katrine Klinken 09.mar.2018 Mad

Marengsbunde:
3 æggehvider
1 tsk citronsaft
175 g flormelis
Hvid chokoladecreme:
300 g hvid chokolade
200 g cremefraiche 38 % (kan ikke piskes til skum, hvis fedtprocenten er lavere)
1½ dl piskefløde
1 stang vanilje (kornene)
1 lime (fintrevet skal)
1 citron (fintrevet skal)
12 små påskeæg: (kan evt. købes færdiglavede)
150 g rå ren marcipan
½ citron (saft)
200 g god mørk chokolade
Glasur:
50 g flormelis
ca. 2 tsk limesaft
Pynt:
citronmelisse, citronskal (julienne eller strimler)

  1. Marengsbunde:
    Pisk æggehviderne med citronsaft og flormelis i ca. 5 min. med en håndmikser, til det er skummende. Tegn 2 cirkler med en diameter på 24 cm på bagsiden af bagepapir. Vend bagepapiret og fordel dejen i et jævnt lag i de to cirkler. Bag bundene 1 time i en 100 grader varm ovn. Lad marengsbundene køle af et tørt sted, så de bevarer deres sprødhed.
  2. Hvid chokoladecreme:
    Kog vand i en gryde og sluk. Sæt en skål med stykker af chokolade over vandet, og lad chokoladen smelte ved eftervarmen.
  3. Pisk cremefraiche 38 % og piskefløde med vaniljekorn, limeskal og citronskal til let flødeskumsagtig konsistens.
  4. Vend den smeltede chokolade i skummet med en dejskraber. Fordel cremen på den ene marengsbund og læg den anden ovenpå. Stil kagen køligt et par timer og lad cremen stivne.
  5. Påskeæg:
    Ælt marcipanen med citronsaften. Form 12 æg. Smelt stykker af chokolade i en skål over vandbad og rør, til chokoladen er tyktflydende.
  6. Glasur:
    Rør flormelis med limesaften. Sæt 12 skefulde på kagen, og sæt citronmelisse og et påskeæg i hver klat glasur. Pynt påskeæggene med strimler af citronskal (julienne).
Læs alt om Påske Bageopskrifter
Henter...