Misosuppe med kylling og shiitakesvampe
Foto: Anders Schønnemann

Misosuppe med kylling og shiitakesvampe

Nem og sund japansk misosuppe med kylling og shiitakesvampe du kan lave på kun 20 minutter.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 20 minutter
plate 2 personer

Fyld:

100 g tynde risnudler
200 g shiitakesvampe
1 spsk. olie til stegning
2 kyllinge- bryster
½ bundt forårsløg
2 gulerødder

Suppe:

1 liter kogende vand
3 spsk. misopaste
2-3 spsk. soja
Saft af ½ lime

Topping:

½-1 grøn chili
½ lime
1 håndfuld koriander

Energi pr. person:
492 Kcal
Fedt:
18 %
Protein:
36 %
Kulhydrat:
46 %

Sådan gør du

  1. Kom nudlerne i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække, til de er møre. Gentag hvis nødvendigt.
  2. Steg svampene gyldne i olie på en varm pande. Krydr dem med salt, og tag dem af panden.
  3. Skær kyllingen i strimler, og steg den i olie på den varme pande. Krydr dem med salt.
  4. Snit forårsløg fint, og lav julienne af gulerødderne eller skær dem i skrå skiver.
  5. Rør misoen ud i kogende vand. Misoen skal ikke koge.
  6. Smag til med soja og lime. Snit chili i tynde skiver og lime i både.
  7. Anrét kylling, nudler, svampe, forårsløg og gulerødder i store skåle.
  8. Hæld den varme suppe over, og top med chili, lime og koriander. Servér straks.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Nem aftensmad, Suppe, Kylling, Japansk mad og Hovedret