Misosuppe med kylling og shiitakesvampe
Foto: Anders Schønnemann

Misosuppe med kylling og shiitakesvampe

Nem og sund japansk misosuppe med kylling og shiitakesvampe du kan lave på kun 20 minutter.

printer Print
clock 20 minutter
plate 2 personer

Fyld:

100 g tynde risnudler
200 g shiitakesvampe
1 spsk. olie til stegning
2 kyllinge- bryster
½ bundt forårsløg
2 gulerødder

Suppe:

1 liter kogende vand
3 spsk. misopaste
2-3 spsk. soja
Saft af ½ lime

Topping:

½-1 grøn chili
½ lime
1 håndfuld koriander

Energi pr. person:
492 Kcal
Fedt:
18 %
Protein:
36 %
Kulhydrat:
46 %

Sådan gør du

  1. Kom nudlerne i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække, til de er møre. Gentag hvis nødvendigt.
  2. Steg svampene gyldne i olie på en varm pande. Krydr dem med salt, og tag dem af panden.
  3. Skær kyllingen i strimler, og steg den i olie på den varme pande. Krydr dem med salt.
  4. Snit forårsløg fint, og lav julienne af gulerødderne eller skær dem i skrå skiver.
  5. Rør misoen ud i kogende vand. Misoen skal ikke koge.
  6. Smag til med soja og lime. Snit chili i tynde skiver og lime i både.
  7. Anrét kylling, nudler, svampe, forårsløg og gulerødder i store skåle.
  8. Hæld den varme suppe over, og top med chili, lime og koriander. Servér straks.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Nem aftensmad, Suppe, Kylling, Japansk mad og Hovedret