Mørbrad med rodfrugter
Foto: Andreas Wiking Mørbrad & rodfrugter

Mørbrad med rodfrugter

Mørbrad & rodfrugter

Lækker mad med mørbrad og rodfrugter - server mørbraden med bagte persillerødder og gulerødder.

printer Print
plate Mørbrad med rodfrugter til 4 personer

600 g afpudset svinemørbrad
1 spsk paprika
1 tsk fennikelfrø
1 tsk stødt spidskommen
salt, peber
800 g skrællede gulerødder
400 g skrællede persillerødder
3 løg
1 spsk olie
1 spsk hvidvinseddike
2 laurbærblade
persille
200 g groft brød.

Energi pr. person:
503 Kcal
Fedt:
21 %
Protein:
33 %
Kulhydrat:
46 %

Sådan laver du mørbrad og rodfrugter

1. Vend mørbraden i en blanding af halvdelen af paprikaen, fennikelfrø, spidskommen, salt og peber.

2. Skær rodfrugterne i mindre stykker og løgene i både. Vend grøntsagerne i olie og læg dem i et ovnfast fad. Krydr med resten af paprikaen, salt og peber, læg laurbærbladene ved og dryp med hvidvinseddike.

3. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader.

4. Imens brunes kødet på en varm pande på alle sider.

5. Læg kødet ved rodfrugterne og steg det hele i ovnen i 25 minutter.

6. Skær kødet i skiver og servér med rodfrugter drysset med persille samt brød.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rodfrugter, Mørbrad, Svin, Dansk mad og Hovedret