Mørbrad & rodfrugter
Lækker mad med mørbrad og rodfrugter - server mørbraden med bagte persillerødder og gulerødder.
Ingredienser
600 g afpudset svinemørbrad
1 spsk paprika
1 tsk fennikelfrø
1 tsk stødt spidskommen
salt, peber
800 g skrællede gulerødder
400 g skrællede persillerødder
3 løg
1 spsk olie
1 spsk hvidvinseddike
2 laurbærblade
persille
200 g groft brød.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:503 Kcal
-
Fedt:21 %
-
Protein:33 %
-
Kulhydrat:46 %
Sådan laver du mørbrad og rodfrugter
1. Vend mørbraden i en blanding af halvdelen af paprikaen, fennikelfrø, spidskommen, salt og peber.
2. Skær rodfrugterne i mindre stykker og løgene i både. Vend grøntsagerne i olie og læg dem i et ovnfast fad. Krydr med resten af paprikaen, salt og peber, læg laurbærbladene ved og dryp med hvidvinseddike.
3. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader.
4. Imens brunes kødet på en varm pande på alle sider.
5. Læg kødet ved rodfrugterne og steg det hele i ovnen i 25 minutter.
6. Skær kødet i skiver og servér med rodfrugter drysset med persille samt brød.