TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 31. MARTS FOR KUN 239 KR.

Morgenhorn
Foto: Thomas Hergaard

Morgenhorn - opskrift fra Hendes Verden

Hjemmebagt luksus: Morgenhorn med marcipan

Søde, lette og luftige er disse horn. De egner sig fint til frysning og kan derfor nemt lunes til morgenbordet.

printer Print
plate ca. 16 stk.

2 dl mælk
50 g smør
2 æg
40 g gær
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
ca. 450 g mel
lidt mere mel til udrulning
ca. 75 g ren, rå marcipan
50 g sukker
tesukker til drys

  1. Smelt smørret, tilsæt mælken, og tag gryden fra varmen. Når væsken er fingervarm, hældes den i dejskålen sammen med 1 æg og 1 æggeblomme (gem hviden).
  2. Smuldret gær, sukker og salt tilsættes, og blandingen røres jævn.
  3. Melet tilsættes gradvis, og dejen, der skal være temmelig lind, æltes igennem. Den hæver ca. 45 min, vendes ud på bordet og æltes let.
  4. Rul dejen ud i en cirkel så stor som muligt, gerne i køkkenbordets bredde (55-60 cm).
  5. Lad den hvile 5-10 min., inden den skæres i 16 kiler.
  6. Marcipanen røres blød med halvdelen af den tiloversblevne æggehvide og røres jævn med sukkeret. En klat lægges på hver kile og de rulles sammen og lægges på pladen.
  7. Hornene efterhæver ca. 30 min., pensles med resten af æggehviden, drysses med tesukker og bages ved 210 gr. i 12-14 min.
Se, hvad vi ellers skriver om: Bagning, Bagning, Bageopskrifter og Bageopskrifter