Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på lammekølle
Lammekølle

Nyd sangerindens grønlandske favoritret

Den smukke sangerinde Nive Nielsen giver dig sin yndlingsopskrift fra Grønland, hvor hun kommer fra.

printer Print

Lammekølle
Hvidløgsfed
Salt og peber
Friske krydderurter

Sådan laver du lammekølle

Først ridser du lammekøllen og sætter hvidløgsfedene ind i de ridser, du har lavet. Gnid med salt og peber og læg rigeligt med friske krydderurter ved. Giv lammekøllen en halv time ved 200 grader i en forvarmet ovn, og hæld derefter lidt kogende vand i bunden af fadet og sæt det tilbage i ovnen. Nu skal de gode sager hygge sig en time i ovnen på 175 grader eventuelt længere, det kommer an på, hvor stor lammekøllen er.  

Prøv også hjemmelavede burger

Nive Nielsen

-     Min yndlingsopskrift er noget af det mest normale og nemme mad, man overhovedet kan opdrive i Grønland. Men ikke desto mindre fantastisk, siger 33-årige Nive Nielsen, der er singer-songwriter og netop har fået sit album ”Nive Sings” udgivet i Danmark.

Den smukke sangerinde elsker kød, og frisk fisk, som man får masser af på Grønland.

-     Det er en grønlandsk lammekølle, med salt, peber og masser af hvidløgsfed, og de krydderurter man nu har lyst til at putte på f.eks. rosmarin eller timian.

Se, hvad vi ellers skriver om: Lam, Dansk mad og Hovedret