Opskrift på varm kartoffelsalat
Foto: PR Mums, varm kartoffelsalat. En klassisk dansk ret.

Opskrift på varm kartoffelsalat

Opskrift: Varm kartoffelsalat

printer Print
plate 4

600 g faste små kogte

kartofler, ditta, asparges, sieglinde

1 løg

½ bundt bredbladet persille

50 g smør

1 spsk sukker

4 spsk æbleeddike

salt og peber

Sådan laver du varm kartoffelsalat:

Skær kartoflerne i skiver på ca. en cm’s tykkelse.

Skræl løget, og hak det fint.

Skyl persillen, og hak den fint.

Sæt en tykbundet gryde eller pande over jævn varme, og lad løgene ’svede’ i smør, så de bliver klare og ikke tager farve.

Tilsæt sukker og eddike. Lad det simre, til halvdelen af eddiken er kogt væk.

Kom kartoffelskiverne i, og lad dem varme igennem.

Smag til med salt og peber.

"Vend den hakkede persille i lige før servering. Kartoflerne må gerne fnulle lidt, så det hele cremer med saucen, men ikke moses."

 

Camilla Plum




Camilla Plums seneste kogebog: "Mit skandinaviske køkken."
Se, hvad vi ellers skriver om: Kartoffelsalat, Sunde salater, Dansk mad, Hovedret og Frokost