Ovnbagt farseret blomkål med tomater
Foto: Martin Dyrløv Ovnbagt blomkål smager fantastisk!

Ovnbagt farseret blomkål med tomater

Fyld hulrummene i friske blomkålshoveder med en lækker grøn fars, og bag dem med en sprød topping eller baconskiver. Nyd med bagte tomater, grøn salat og brød.

printer Print
preparation Tilberedelsestid: en time
cooking Arbejdstid: en time
totaltime Total: 2 timer
plate 4 personer

  • 2 små eller 1 stort blomkål
  • 500-750 g blommetomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • 1 spsk. olivenolie

Fars:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 450 g frossen, hel spinat
  • 100 g flødeost
  • 100 g revet ost
  • 2 æg
  • 75 g brødkrumme (eller storflaget rasp)
  • muskatnød
  • salt og peber

Pynt:

  • 2 dl storflaget rasp
  • 50 g friskrevet parmesanost
  • 75 g smeltet smør

Tilbehør:

  • grøn salat og brød

Sådan gør du:

  1. Skyl blomkålene, og fjern bladene. Snit pæne blade fint, og gem til farsen. Skær det groveste af stokken ud af blomkålen med en spids kniv.
  2. Bring 3 liter vand og 1 spsk. salt i kog, og kog blomkålene i 5 min. Tag dem op, og lad dem dryppe af.
  3. Fars: Pil og snit løg og hvidløg, og steg dem blanke i olivenolie. Tilsæt spinat og evt. blomkålsblade, og varm igennem, til væsken er fordampet. Krydr med salt og peber, og afkøl.
  4. Hak spinatblandingen i en foodprocessor, og tilsæt flødeost, revet ost, æg og brødkrumme. Smag til med revet muskatnød, salt og peber, og fyld farsen i en sprøjtepose.
  5. Vend blomkålshovederne med bunden i vejret, og sprøjt fars ind i alle hulrum. Læg dem på bagepapir i et ovnfast fad, og sprøjt fars ind mellem buketterne, hvor det kan lade sig gøre.
  6. Bland rasp og revet parmesanost med smeltet smør, og tryk det fast på blomkålshovederne.
  7. Skyl tomaterne, skær dem i halve, og læg dem rundt omkring blomkålene. Bland knust hvidløg med chilisauce og olivenolie, og dryp det over tomaterne. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 40-45 min.
  8. Server direkte fra fadet med grøn salat og brød.

Tip:

  • Erstat evt. raspblandingen med 150- 250 g bacon i skiver. Dæk de fyldte kålhoveder med baconskiver, og bag som beskrevet.
  • Bag evt. overskydende fars i en smurt form, og server til eller som pålæg næste dag.
Se, hvad vi ellers skriver om: Blomkål, Aftensmad og Hovedret