Ovnstegt kyllingebryst med sennep og sesam
SPONSORERET indhold

Ovnstegt kyllingebryst med sennep og sesam

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv en sprød omgang kyllingebryst i ovnen med sennep og sesam.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
23. feb. 2017 | Opskrift | Hjemmet
Ovnstegt kyllingebryst med sennep og sesam til 6 personer | Total: en time, 35 min

Ingredienser

Ovnstegt kyllingebryst med sennep og sesam

 

Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: 50 min


6 stk kyllingebryst
salt og peber
2 spsk dijonsennep
50 g sesamfrø
1 spsk olivenolie eller smør


Fritter:
1 kg store kartofler
1 kg rodfrugter
1 spsk olivenolie
1 spsk frisk rosmarin (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
salt og peber


Dip:
1 stort bdt persille
1-2 fed hvidløg (pillede)
2 spsk citronsaft
2 spsk jomfruolivenolie
2½ dl græsk yoghurt eller cremefraiche
½ tsk salt
½ tsk knust sort peber
½ tsk stødt spidskommen

Sådan laver du ovnstegt kyllingebryst med sennep og sesam

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skrub eller skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i ensartede grove stykker. Vend den med olivenolie, rosmarin, hvidløg, salt og peber og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Sæt dem i ovnen 45-50 min.

2. Krydr kyllingekødet med salt og peber og pensl dem med sennep. Vend dem i sesamfrø og læg dem på en bageplade med bagepapir. Stænk med olivenolie eller små klatter smør og sæt dem i ovnen ca. 20 min.

3. Skyl og slyng persillen og hak den sammen med hvidløg i en foodprocessor. Tilsæt citronsaft og olivenolie og kør det glat. Rør persilledressingen sammen med yoghurt eller cremefraiche og smag til med salt, peber og spidskommen. Anret portionsvis eller på fade og i skåle.