
Papas Arrugadas med mojo verde – saltkartofler med grøn dressing
Det simple, rustikke og mættende indslag til tapasmenuen.
Ingredienser
Kartofler:
1 kg små kartofler (ikke nye kartofler)
½ dl groft havsalt
Grøn salsa:
2 grønne peberfrugter
1 lille bundt frisk koriander, grofthakket
4 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
1/2 dl hvidvinseddike
1 æggeblomme
1 dl olivenolie
Sådan gør du:
Skrub kartoflerne, og kom dem i en gryde med vand og salt. Kog kartoflerne i 20 min og hæld vandet fra, så der kun er 1 cm tilbage i bunden af gryden. Skru op for varmen, og lad vandet koge væk. Ryst gryden ind imellem. Tag gryden af varmen, når kartoflerne er helt tørre og rynkede.
Skær peberfrugterne i grove stykker, kassér kerner og stilke. Kom peberfrugtstykkerne op i en blender sammen med koriander, hvidløg, spidskommen og hvidvinseddike. Blend godt og grundigt. Blend æggeblommen i, og tilsæt olivenolien i en tynd stråle, mens du fortsat blender. Smag til med spidskommen, salt og peber.
PRØV OGSÅ: Limonade af mange slags citron
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter