Påskeklassiker: Æg i sennepssovs (skidne æg)
Foto: Martin Dyrløv
Hjemmet

Påskeklassiker: Æg i sennepssovs (skidne æg) - opskrift fra Hjemmet

Påskeklassiker: Æg i sennepssovs (skidne æg)

Den gamle klassiker ”skidne æg” blev traditionelt serveret påskelørdag. Her er sovsen smagt til med 2 slags sennep og drysset lidt sprødt bacon på toppen.

Af Martin Dyrløv 19.mar.2018 Mad

(2 personer)

Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 10 min.
Ingredienser:
15 g smør
1½ spsk. mel
2 dl hønsebouillon
ca. 1 dl mælk
1 spsk. fiskesennep
½-1 spsk. dijonsennep
2-3 æg
salt og peber
Pynt:
lidt brøndkarse (alternativt kørvel, persille eller purløg)
Tilbehør:
bacon
rugbrød
eller kogte/brasede kartofler

Sådan laver du skidne æg

  1. Smelt smørret i en gryde, rør melet i, og bag det igennem under omrøring.
  2. Tilsæt bouillon og mælk lidt ad gangen under omrøring, og kog sovsen i 8-10 min. Tilsæt evt. lidt mere mælk, til sovsen har den ønskede konsistens.
  3. Kog æggene smilende i 7-8 min. Pil dem, og skær dem i halve eller både.
  4. Smag sovsen til med de to slags sennep, salt og peber. Sovsen skal ikke koge, efter at senneppen er tilsat.
  5. Fordél sovsen i 2 varme tallerkner, og læg æggene i. Pynt med krydderurter, og servér straks med sprødstegt bacon, rugbrød eller kartofler.
Henter...