Påskeklassiker: Æg i sennepssovs (skidne æg)

Påskeklassiker: Æg i sennepssovs (skidne æg)

Den gamle klassiker ”skidne æg” blev traditionelt serveret påskelørdag.

(2 personer)

Total:25 minutter

Arbejdstid:10 minutter

Ingredienser

  • 15 g smør
  • 1½ spsk. mel
  • 2 dl hønsebouillon
  • ca. 1 dl mælk
  • 1 spsk. fiskesennep
  • ½-1 spsk. dijonsennep
  • 2-3 æg
  • salt og peber
  • Pynt:
  • lidt brøndkarse (alternativt kørvel, persille eller purløg)
  • Tilbehør:
  • bacon, rugbrød eller kogte/brasede kartofler

Sådan laver du skidne æg

  1. Smelt smørret i en gryde, rør melet i, og bag det igennem under omrøring.
  2. Tilsæt bouillon og mælk lidt ad gangen under omrøring, og kog sovsen i 8-10 min. Tilsæt evt. lidt mere mælk, til sovsen har den ønskede konsistens.
  3. Kog æggene smilende i 7-8 min. Pil dem, og skær dem i halve eller både.
  4. Smag sovsen til med de to slags sennep, salt og peber. Sovsen skal ikke koge, efter at senneppen er tilsat.
  5. Fordél sovsen i 2 varme tallerkner, og læg æggene i. Pynt med krydderurter, og servér straks med sprødstegt bacon, rugbrød eller kartofler.