Påskeklassiker: Æg i sennepssovs (skidne æg)

Foto: Martin Dyrløv

Påskeklassiker: Æg i sennepssovs (skidne æg) - opskrift fra Hjemmet

Påskeklassiker: Æg i sennepssovs (skidne æg)

Den gamle klassiker ”skidne æg” blev traditionelt serveret påskelørdag.

star star star star star
(3) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 15 minutter
cooking Arbejdstid: 10 minutter
totaltime Total: 25 minutter
plate (2 personer)
Ingredienser

Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 10 min.
Ingredienser:

  • 15 g smør
  • 1½ spsk. mel
  • 2 dl hønsebouillon
  • ca. 1 dl mælk
  • 1 spsk. fiskesennep
  • ½-1 spsk. dijonsennep
  • 2-3 æg
  • salt og peber
  • Pynt:
  • lidt brøndkarse (alternativt kørvel, persille eller purløg)
  • Tilbehør:
  • bacon, rugbrød eller kogte/brasede kartofler

Sådan laver du skidne æg

  1. Smelt smørret i en gryde, rør melet i, og bag det igennem under omrøring.
  2. TilsÌt bouillon og mÌlk lidt ad gangen under omrøring, og kog sovsen i 8-10 min. TilsÌt evt. lidt mere mÌlk, til sovsen har den ønskede konsistens.
  3. Kog ĂŚggene smilende i 7-8 min. Pil dem, og skĂŚr dem i halve eller bĂĽde.
  4. Smag sovsen til med de to slags sennep, salt og peber. Sovsen skal ikke koge, efter at senneppen er tilsat.
  5. FordÊl sovsen i 2 varme tallerkner, og lÌg Ìggene i. Pynt med krydderurter, og servÊr straks med sprødstegt bacon, rugbrød eller kartofler.
star star star star star
(3) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Püske, Püskefrokost og Tilbehør

610x200_woordy_knap2.jpeg