
Foto:
Påskeklassiker: Æg i sennepssovs (skidne æg) - opskrift fra Hjemmet
Påskeklassiker: Æg i sennepssovs (skidne æg)
Den gamle klassiker ”skidne æg” blev traditionelt serveret påskelørdag.
preparation
Tilberedelsestid: 15 minutter
cooking
Arbejdstid: 10 minutter
totaltime
Total: 25 minutter
plate
(2 personer)
Ingredienser
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 10 min.
Ingredienser:
- 15 g smør
- 1½ spsk. mel
- 2 dl hønsebouillon
- ca. 1 dl mælk
- 1 spsk. fiskesennep
- ½-1 spsk. dijonsennep
- 2-3 æg
- salt og peber
- Pynt:
- lidt brøndkarse (alternativt kørvel, persille eller purløg)
- Tilbehør:
- bacon, rugbrød eller kogte/brasede kartofler
Sådan laver du skidne æg
- Smelt smørret i en gryde, rør melet i, og bag det igennem under omrøring.
- Tilsæt bouillon og mælk lidt ad gangen under omrøring, og kog sovsen i 8-10 min. Tilsæt evt. lidt mere mælk, til sovsen har den ønskede konsistens.
- Kog æggene smilende i 7-8 min. Pil dem, og skær dem i halve eller både.
- Smag sovsen til med de to slags sennep, salt og peber. Sovsen skal ikke koge, efter at senneppen er tilsat.
- Fordél sovsen i 2 varme tallerkner, og læg æggene i. Pynt med krydderurter, og servér straks med sprødstegt bacon, rugbrød eller kartofler.
9 skønne hjemmelavede påskeæg
Her er påskens fineste lagkager
Se, hvad vi ellers skriver om: Påske, Påskefrokost og Tilbehør
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: