
Pizza med porrer, tomat & rucola
Fastfood af den sunde slags.
Ingredienser
Pizzadej:
15 g gær
1,5 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 tsk olivenolie
100 g fuldkornshvedemel
100-150 g hvedemel
Pensling:
1 spsk olivenolie
2 fed knust hvidløg
1 tsk stødt oregano
Fyld:
1-2 fintsnittede porrer
4-5 bøftomater i skiver
timian
50 g reven pecorino
150 g parmaskinke i tynde skiver
Tilbehør:
1 lille fintsnittet spidskål
salt, peber
2 tsk citronolie
Sådan gør du: Rør gæren ud i det lune vand, og tilsæt salt samt olivenolie. Rør fuldkornsmelet i dejvæsken, og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Ælt dejen blød og smidig, og lad den hæve lunt og tildækket en god halv times tid. Ælt dejen igennem og rul den ud på et stykke bagepapir til en stor firkantet pizza. Pensl dejen med olivenolie, der er rørt med knust hvidløg, og drys oregano på. Flyt pizzaen over på en forvarmet bageplade.
Læg porre- og tomatskiver på. Drys timian og ost over, og bag pizzaen sprød ved 250° i 8-10 minutter. Top med skinke.
Bland den snittede kål med salt, peber og citronolie, brug evt. hænderne, så kålbladene fedtes godt ind. Server salaten til pizzaen.
Tip! Brug en bagesten, hvis du har en. Ellers kan du varme bagepladen godt op i ovnen, før pizzaen lægges på og bages.
Energi pr. person: 500 kcal, fedt 30%, protein 21%, kulhydrat 49%