Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Rimet laks
Foto: Betine Hastoft Rimet laks.

Rimet laks

Rimet laks

”Rimet” er en gammeldags saltkonserveringsmetode. Denne laks er ikke saltet nok, til at den er rigtig konserveret, men nok, til at den er bedst i tynde skiver med en kold øl til.

Rimet laks til 4 personer
Print

Rimet laks

700 g helt frisk lakseside med skind
¾ spsk. salt
½ spsk. sukker
½ tsk. knust peber
1 spsk. hel kommen
1 potte frisk dild
4 skiver citron

Tilbehør: brød og smør

Sådan laver du rimet laks


1. Læg laksesiden i et fad. Bland salt, sukker og peber sammen. Rist kommen på en lille pande, og knus den i en morter. Drys fiskekødet med saltblandingen og kommen.

 2. Dæk fisken med køkkenfilm, og stil den i køleskabet til næste dag. Vend gerne fisken et par gange undervejs.

 3. Skær laksen i tynde skiver, og server dem drysset med dild og citron. Spis laksen med brød til forret.

 4. ”Rimet” er en gammeldags saltkonserveringsmetode. Denne laks er ikke saltet nok, til at den er rigtig konserveret, men nok, til at den er bedst i tynde skiver med en kold øl til.

Tip

Sørg for, at laksen er helt friskfanget. Frys af hygiejnehensyn laksekødet ind, inden det skal bruges!

Se, hvad vi ellers skriver om: Julefrokost, Laks, Fisk, Påskefrokost og Frokost