Rødbedesalat med kikærter
SPONSORERET indhold

Rødbedesalat med kikærter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne salat er supermættende og er skøn som et enkelt hovedmåltid. Du kan også servere den som tilbehør til et stykke stegt kød eller fisk.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
03. feb. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
2-3

Ingredienser

Let hovedret til 2 personer eller tilbehør til 3 personer
2 dl kikærter, udblødte
400 g rødbeder salt
Dressing:
2 spsk flydende honning
1 spsk tahini
3 spsk æbleeddike
¼ dl citronsaft
1 håndfuld kørvel, groft plukket
Topping:
50 g hasselnødder
2 spsk sesamfrø
1 spsk knust spidskommen
1 tsk flagesalt

Sådan laver du rødbedesalat:

Skyl kikærterne, og kog dem i usaltet vand, til de er møre, ca. 45 min.

Skyl rødbederne helt fri for jord, og kog dem i saltet vand, til de er møre, 30-45 min, alt efter størrelse. Lad dem køle lidt, og smut skindet af dem.

Skær rødbederne i mundrette tern. Rør imens honning, tahini, eddike og citronsaft sammen. Vend de lune rødbeder med dressingen.

Hak hasselnødderne, og rist dem i 1 minut på en tør pande. Kom sesam og spidskommen ved, og rist i yderligere ½ - 1 minut. Tag det hele af panden, og lad det køle en anelse af. Vend salt med nødderne. Vend kikærterne med rødbede, kørvel og dressing lige inden servering, og anret salaten toppet med lidt sprødt nøddeknas. Servér straks.

PRØV OGSÅ: Fennikelsalat de luxe

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter