Rødgrød med vaniljefløde
SPONSORERET indhold

Rødgrød med vaniljefløde

Vi bliver ALDRIG trætte af rødgrød...

Foto: VK Stockimage/Nicoline Olsen
23. jul. 2015 | Opskrift | BoligLiv

Rødgrød med vaniljefløde


6 personer

2 kg blandede bær – jordbær, hindbær,
ribs eller hvad du har
ca. 6 dl vand
ca. 2 dl lys rørsukker
ca. 3-4 spsk. kartoffelmel

Vaniljefløde
¼ liter piskefløde
korn fra 1 stang vanilje
1 tsk. florsukker
ca. 1 tsk. fintrevet citronskal

1. Kog bærrene møre i vandet. Hvis nogle er meget større end de andre, skæres de i stykker.

2. Smag bærsaften til med sukker – mængden afhænger af bærrenes sødme.

3. Pisk ingredienserne til fløden sammen med en gaffel, så den bliver tyk uden at blive til skum.

4. Rør kartoffelmelet ud i lidt vand, og jævn grøden. Server den lun eller kold med vaniljefløde og et drys friske blade af f.eks. citronmelisse.


SE OGSÅ: Rasmus Kofoeds morgengrød på emmerflager
SE OGSÅ: Nem sommermad
SE OGSÅ: Mhmm... kirsebærsaft!