Røget makrel med kartoffelsalat
SPONSORERET indhold

Røget makrel med kartoffelsalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Køb struttende, friskrøgede makreller. De er nemme at rense, og de er virkelig alle pengene værd om sommeren.

Af: Karen Hare Foto: Jesper Glyrskov
19. jan. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

2 friskrøgede makreller
3-400 g skrubbede kartofler
1 rødløg
2 håndfulde optøede ærter eller 1 lille bdt. asparges
2-3 håndfulde snittet salat som hjertesalat eller lign.
1 dl olivenolie
1 spsk. mild
grov sennep
1-2 spsk. æbleeddike
salt og peber

  1. Kog kartoflerne møre. Pil løget, snit det i smalle både, og læg dem i en skål med koldt vand. Pisk olie, sennep og eddike sam-men, og smag til med salt og peber.
  2. Fordel salat, ituskårne kar-tofler, velafdryppede løgbåde og optøede ærter eller asparges i små stykker i et halvdybt fad, og dryp marinaden over det hele.
  3. Skær hoved og hale af fisken, og skær den åben i haleenden, så den kan lukkes op som en bog.
  4. Fjern forsigtigt rygbenet, skrab de tynde sider pænt rene, og fjern derefter resten af benene.
  5. Læg fisken sammen igen, og skær den i portionsstykker med en skarp kniv.