
SPONSORERET indhold
Røget makrel med kartoffelsalat
Køb struttende, friskrøgede makreller. De er nemme at rense, og de er virkelig alle pengene værd om sommeren.
4 personer
Ingredienser
2 friskrøgede makreller
3-400 g skrubbede kartofler
1 rødløg
2 håndfulde optøede ærter eller 1 lille bdt. asparges
2-3 håndfulde snittet salat som hjertesalat eller lign.
1 dl olivenolie
1 spsk. mild
grov sennep
1-2 spsk. æbleeddike
salt og peber
- Kog kartoflerne møre. Pil løget, snit det i smalle både, og læg dem i en skål med koldt vand. Pisk olie, sennep og eddike sam-men, og smag til med salt og peber.
- Fordel salat, ituskårne kar-tofler, velafdryppede løgbåde og optøede ærter eller asparges i små stykker i et halvdybt fad, og dryp marinaden over det hele.
- Skær hoved og hale af fisken, og skær den åben i haleenden, så den kan lukkes op som en bog.
- Fjern forsigtigt rygbenet, skrab de tynde sider pænt rene, og fjern derefter resten af benene.
- Læg fisken sammen igen, og skær den i portionsstykker med en skarp kniv.