Roxykage
SPONSORERET indhold

Roxykage: Sådan laver du den 'glemte' klassiker

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her får du opskriften på den klassiske roxykage samt historien om, hvor den (måske) stammer fra. En roxykage er en dejlig kage med en lækker smørcreme og hindbærsyltetøj i mellem lagene og et lækkert marcipanovertræk. For år tilbage var den lige så populær som citronmåne og diverse flødeskumskager, men nu er den gået lidt i glemmebogen. Det er stor synd og skam, så derfor får du den klassiske opskrift på roxykage her:

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
11. mar. 2022 | Opskrift | Hjemmet
(Ca. 10 skiver)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 35-40 min.
Fryse-egnet

3 æg (store)
150 g flormelis
reven skal og saft af 1 citron (usprøjtet)
75 g hvedemel
75 g kartoffelmel
½ tsk bagepulver

Smørcreme:
75 g smør
75 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
1 æggeblomme (pasteuriseret)

Endvidere:
Hindbærsyltetøj
Chokoladekrymmel
250 g rå marcipan
1 æggehvide (pasteuriseret)
ca. 3 spsk flormelis

Pynt:
100 g chokolade og røde cocktailbær

Sådan laver du den klassiske Roxykage:

  1. Pisk æggeblommer og flormelis godt sammen. Rør reven citronskal og citronsaft i og tilsæt hvedemel og kartoffelmel sammen med bagepulveret.
  2. Pisk æggehviderne stive. Rør 1/3 af de stiftpiskede æggehvider i, og vend forsigtigt resten i. Hæld dejen i en velsmurt form, 25x25 cm, og bag kagen ved 170 grader i godt en halv time.
  3. Skær kagen i tre lige store baner. Rør smør og flormelis sammen til smørcremen og rør vaniljesukker i sammen med æggeblommen.
  4. Læg hindbærsyltetøj på den ene bund og læg en bund over. Kom det meste af smørcremen herpå og læg den sidste bund på. Smør resten af smørcremen på toppen og siderne. Drys siderne med chokoladekrymmel.
  5. Marcipanovertræk: Ælt marcipanen med æggehvide og flormelis og rul den ud til en smal bane, som kan dække overside og ender på kagen. Læg den på. Smelt chokoladen og pynt kagen med mønstre og cocktailbær som på billedet.

Roxykage – som i de gode gamle dage:
For mig er roxykagen en kær og hyggelig erindring fra barndommen. Den minder mig om søndagshygge i familiens skød med giro 413 i radioen og varm kakao i kopperne.

Ifølge mine oplysninger blev roxykagen kreeret af en bager, der havde sin butik lige ved Roxybiografen på Godthåbsvej på Frederiksberg. Måske er det kun københavnere, der er kender roxykagen, men for år tilbage var den lige så populær som citronmåne og diverse flødeskumskager.

13_Roxykage_top-816a7b53b32442d0a3b1d30c3cddf568.jpg
En flot & fin kageklassiker: Roxykagen â™¡