
Salat med gravad laks og rævesauce
For en sikkerheds skyld anbefales det at laksen skal have været frosset i mindst 24 timer, inden du kan spise den rå. Vælg en supergod laks. Frys den, tø den langsomt op, og start derefter på opskriften.
Ingredienser
Af Louisa Lorang
Gravad laks:
600 g laks på skind
2 tsk fennikelfrø
2 spsk rørsukker
2½ spsk groft salt
2 spsk rødbede, fintrevet
½ dl Pernod, Richard eller anden anislikør
Rævesauce:
1 citron, saften heraf
1½ spsk dijonsennep
2 spsk muscovadosukker eller brun farin
¼ dl olivenolie
2 spsk dild, finthakket
Salat:
1 fennikel
2-3 rødbeder eller bolsjebeder
2 hjertesalater
citron eller limebåde
Sådan gør du
Gravad laks:
Tjek laksen for ben, og fjern dem, hvis du finder nogle. Brug gerne en pincet, det er nemmest. Læg laksen i et fad med skindsiden nedad.
Rist fennikelfrøene på en tør pande, til de begynder at dufte. Det tager ca. 1-2 minutter.
Knus fennikelfrøene let i en morter, og bland dem med sukker, salt og revet rødbede.
Fordel blandingen på laksen, og dryp den med Pernod. Dæk den tæt med film, og sæt den i køleskab i 2 døgn.
Skær skindet af laksen, og skær den i tynde skiver.
Rævesauce:
Rør citronsaft, sennep, sukker og olivenolie sammen. Krydr med fint hakket dild.
Salat:
Skær fennikel og rødbeder eller bolsjebeder i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Skær salaten i både.
Anret salat med fennikel og rødbede. Top med tynde skiver af laks, og dryp med dressing.
Server med citron eller limebåde.
TIP: Du kan sagtens lave laksen uden rødbede. Det er bare for farvens skyld. Du kan selvfølgelig også købe en god røget eller gravad laks og lave retten på 2 minutter.