Opskrift på salat med gravad laks og rævesauce

Foto: Anders Schønnemann

Opskrift på salat med gravad laks og rævesauce

Salat med gravad laks og rævesauce

For en sikkerheds skyld anbefales det at laksen skal have været frosset i mindst 24 timer, inden du kan spise den rå. Vælg en supergod laks. Frys den, tø den langsomt op, og start derefter på opskriften.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 personer
Ingredienser

Af Louisa Lorang

Gravad laks:
600 g laks på skind
2 tsk fennikelfrø
2 spsk rørsukker
2½ spsk groft salt
2 spsk rødbede, fintrevet
½ dl Pernod, Richard eller anden anislikør

Rævesauce:
1 citron, saften heraf
1½ spsk dijonsennep
2 spsk muscovadosukker eller brun farin
¼ dl olivenolie
2 spsk dild, finthakket

Salat:
1 fennikel
2-3 rødbeder eller bolsjebeder
2 hjertesalater
citron eller limebåde

Sådan gør du

Gravad laks:
Tjek laksen for ben, og fjern dem, hvis du finder nogle. Brug gerne en pincet, det er nemmest. Læg laksen i et fad med skindsiden nedad.

Rist fennikelfrøene på en tør pande, til de begynder at dufte. Det tager ca. 1-2 minutter.

Knus fennikelfrøene let i en morter, og bland dem med sukker, salt og revet rødbede.

Fordel blandingen på laksen, og dryp den med Pernod. Dæk den tæt med film, og sæt den i køleskab i 2 døgn.

Skær skindet af laksen, og skær den i tynde skiver.

Rævesauce:
Rør citronsaft, ­sennep, sukker og olivenolie sammen. Krydr med fint hakket dild.

Salat:
Skær fennikel og rødbeder eller bolsjebeder i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.

Skær salaten i både.

Anret salat med fennikel og rødbede. Top med tynde skiver af laks, og dryp med dressing.

Server med citron eller limebåde.

TIP: Du kan sagtens lave laksen uden rødbede. Det er bare for farvens skyld. Du kan ­selvfølgelig også købe en god røget eller gravad laks og lave retten på 2 minutter.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Laks, Sunde salater, Forret og Frokost