Opskrift på salat med gravad laks og rævesauce
SPONSORERET indhold

Salat med gravad laks og rævesauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

For en sikkerheds skyld anbefales det at laksen skal have været frosset i mindst 24 timer, inden du kan spise den rå. Vælg en supergod laks. Frys den, tø den langsomt op, og start derefter på opskriften.

Foto: Anders Schønnemann
26. maj. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
4 personer

Ingredienser

Af Louisa Lorang

Gravad laks:
600 g laks på skind
2 tsk fennikelfrø
2 spsk rørsukker
2½ spsk groft salt
2 spsk rødbede, fintrevet
½ dl Pernod, Richard eller anden anislikør

Rævesauce:
1 citron, saften heraf
1½ spsk dijonsennep
2 spsk muscovadosukker eller brun farin
¼ dl olivenolie
2 spsk dild, finthakket

Salat:
1 fennikel
2-3 rødbeder eller bolsjebeder
2 hjertesalater
citron eller limebåde

Sådan gør du

Gravad laks:
Tjek laksen for ben, og fjern dem, hvis du finder nogle. Brug gerne en pincet, det er nemmest. Læg laksen i et fad med skindsiden nedad.

Rist fennikelfrøene på en tør pande, til de begynder at dufte. Det tager ca. 1-2 minutter.

Knus fennikelfrøene let i en morter, og bland dem med sukker, salt og revet rødbede.

Fordel blandingen på laksen, og dryp den med Pernod. Dæk den tæt med film, og sæt den i køleskab i 2 døgn.

Skær skindet af laksen, og skær den i tynde skiver.

Rævesauce:
Rør citronsaft, ­sennep, sukker og olivenolie sammen. Krydr med fint hakket dild.

Salat:
Skær fennikel og rødbeder eller bolsjebeder i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.

Skær salaten i både.

Anret salat med fennikel og rødbede. Top med tynde skiver af laks, og dryp med dressing.

Server med citron eller limebåde.

TIP: Du kan sagtens lave laksen uden rødbede. Det er bare for farvens skyld. Du kan ­selvfølgelig også købe en god røget eller gravad laks og lave retten på 2 minutter.