Opskrift på salat med rødløg, kalvehjerte og aioli
SPONSORERET indhold

Salat med rødløg, kalvehjerte og aioli

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kalvehjerte er en nem, velsmagende og superbillig kødudskæring. Er du lidt bange for indmad, kan du dog sagtens erstatte hjertet med stegt kylling eller oksekød i strimler.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
23. apr. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 25 min

Ingredienser

6 rødløg
1/2 dl æbleeddike
1 dl vand
2 spsk rørsukker
400 g kalvehjerte
Salt og peber

Aioli:
1 kogt kartoffel
2 dl mayonnaise
1 fed hvidløg, revet
1 bakke sprød salat
brød til servering

Sådan laver du salaten

Begynd med de syltede løg. Skær rødløgene i både og kog dem sammen med eddike, vand og rørsukker i ca. 2 min. Tag gryden af varmen og lad løgene trække i lagen til den er kølet ned til lun.

Skær kalvehjertet ud i skiver på 2 cm i tykkelsen og steg hver skive 2-3 minutter på hver side. Drys med salt og peber og skær de stegte hjerter ud i tynde skiver. Kom skiverne ned til løgene, så de kan blive marineret lidt i eddikelagen.

Aioli: Mos kartoflen med en gaffel og rør sammen med mayonnaise og hvidløg.

Kom salaten op i en stor skål og anret hjerte, aioli og løg på toppen. Hæld resten af kogelagen ud over.

Spis med brød til.


Se også opskrift på Stegt flæsk med persillesauce.