-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Skøn othellolagkage
Lav den skønne kage med hjemmebagte bunde, kogt vaniljecreme og rigtig chokolade – det er ikke svært. Stænk evt. bundene med lidt likør, hvis kagen er til voksne – ogallervigtigst: Læg kagen sammen dagen før den skal nydes!
1 lagkage til 10-12 personer
Total:15 minutter
Lagkagebunde:
- 3 æg str. L
- 1 æggehvide
- 100 g sukker
- 100 g hvedemel
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 stang vanilje
- 75 g sukker
- 4 dl sødmælk
- 2 spsk. majsstivelse
- 2 æg
- 1 æggeblomme
- ½ liter piskefløde
- 125 g makroner
- 75 g mørk chokolade
- 25 g smør
- 100 g marcipan
- 50 g flormelis
- 1 tsk. glukosesirup
Lagkagebunde:
- Pisk æg og æggehvide luftigt med en håndmikser, og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Pisk i 4-5 min., til det er en tyk og luftig creme.
- Sigt mel og vaniljesukker i æggemassen, og vend det rundt med let hånd.
- Fyld dejen i 3 smurte lagkageforme (22-24 cm), og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 8-10 min.
Vaniljecreme:
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem ud i sukkeret. Pisk vaniljesukker, mælk, majsstivelse, æg og æggeblomme sammen i en gryde, og pisk det over varmen, til det koger og tykner.
- Hæld cremen i en skål, drys lidt sukker på overfladen, og køl helt af.
- Pisk 3½ dl fløde til blødt skum. Pisk vaniljecremen godt igennem, og vend flødeskummet i.
Lagkage:
- Læg en lagkagebund i en kagering foret med kageplast (eller film) på et kagefad.
- Smør halvdelen af vaniljecremen på kagebunden, og drys et lag groft knuste makroner over.
- Gentag med bund, creme og makroner, og læg den sidste kagebund på toppen.
- Tryk kagen let sammen, og sæt den i køleskab i mindst 3 timer, og helst til næste dag.
Glasur:
- Hak chokoladen, og smelt den sammen med smør i en skål over et varmt vandbad
- Tag kagering og kageplast af kagen, dæk den øverste kagebund med glasur, og lad det stivne.
Marcipanbånd:
- Ælt marcipan, flormelis og glykosesirup sammen.
- Rul marcipanen ud på et bord drysset med flormelis, og skær det til et bånd, der kan nå rundt om kagen, og er 1-2 cm højere end den færdige kage (ca. 75x8 cm). Læg båndet omkring kagen.
- Pisk det sidste fløde til skum, og fyld det i en sprøjtepose.
- Pynt kagen med flødeskum i kanten af marcipanbåndet.
12 fantastiske lagkager
-
Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel
-
Sommerlagkage med jordbær, hvid chokolade og mandler
-
Mandellagkage med råsyltet rabarber, spansk kørvel og vaniljecreme
-
Marengslagkage med mokkaskum
-
Tiramisu-pandekagelagkage
-
Hindbærlagkage med hvid chokolade
-
Jordbærlagkage med hyldeblomst
-
Skøn sønderjysk rugbrødslagkage
-
Fragilitélagkage med hindbær
-
Makronlagkage
-
Små fine minilagkager, som ungerne vil elske
-
Marengslagkage med bær og chantillycreme