SPONSORERET indhold
Skøn othellolagkage
Lav den skønne kage med hjemmebagte bunde, kogt vaniljecreme og rigtig chokolade – det er ikke svært. Stænk evt. bundene med lidt likør, hvis kagen er til voksne – og allervigtigst: Læg kagen sammen dagen før den skal nydes!
1 lagkage til 10-12 personer |
Total: 15 min
Ingredienser
Lagkagebunde:
3 æg str. L
1 æggehvide
100 g sukker
100 g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
Vaniljecreme:
1 stang vanilje
75 g sukker
4 dl sødmælk
2 spsk. majsstivelse
2 æg
1 æggeblomme
Endvidere:
½ liter piskefløde
125 g makroner
Glasur:
75 g mørk chokolade
25 g smør
Marcipanbånd:
100 g marcipan
50 g flormelis
1 tsk. glukosesirup
Sådan gør du
Lagkagebunde:
- Pisk æg og æggehvide luftigt med en håndmikser, og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Pisk i 4-5 min., til det er en tyk og luftig creme.
- Sigt mel og vaniljesukker i æggemassen, og vend det rundt med let hånd.
- Fyld dejen i 3 smurte lagkageforme (22-24 cm), og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 8-10 min.
Vaniljecreme:
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem ud i sukkeret. Pisk vaniljesukker, mælk, majsstivelse, æg og æggeblomme sammen i en gryde, og pisk det over varmen, til det koger og tykner.
- Hæld cremen i en skål, drys lidt sukker på overfladen, og køl helt af.
- Pisk 3½ dl fløde til blødt skum. Pisk vaniljecremen godt igennem, og vend flødeskummet i.
Lagkage:
- Læg en lagkagebund i en kagering foret med kageplast (eller film) på et kagefad.
- Smør halvdelen af vaniljecremen på kagebunden, og drys et lag groft knuste makroner over.
- Gentag med bund, creme og makroner, og læg den sidste kagebund på toppen.
- Tryk kagen let sammen, og sæt den i køleskab i mindst 3 timer, og helst til næste dag.
Glasur:
- Hak chokoladen, og smelt den sammen med smør i en skål over et varmt vandbad
- Tag kagering og kageplast af kagen, dæk den øverste kagebund med glasur, og lad det stivne.
Marcipanbånd:
- Ælt marcipan, flormelis og glykosesirup sammen.
- Rul marcipanen ud på et bord drysset med flormelis, og skær det til et bånd, der kan nå rundt om kagen, og er 1-2 cm højere end den færdige kage (ca. 75x8 cm). Læg båndet omkring kagen.
- Pisk det sidste fløde til skum, og fyld det i en sprøjtepose.
- Pynt kagen med flødeskum i kanten af marcipanbåndet.