Boller i karry - den slanke version
Vil du tabe dig eller bare gerne holde vægten dér, hvor den er nu, så hent inspiration til madplanen i Sara Jin Smidt, aka Healthy Skinny Bitch, og Mads Perssons nye bog "Sund vs. Slank." Her får du opskriften på en slank version af de klassiske boller i karry.
Ingredienser
150 g hakket kyllingekød
1 spsk rugmel
1 æg
1 løg, finthakket
¼ squash, fintrevet
salt og peber
1 liter vand
1 tsk smør
1 spsk madras-karry
1 tsk hvedemel
2 dl skummetmælk
1 gulerod fintsnittet
½ broccolihoved, pillet i små buketter
1 dl vand
1 blomkålshoved, meget fintsnittet
1 tsk rapsolie
2 spsk finthakket kørvel
Sådan laver du boller i karry med blomkålsris
KØDBOLLER Rør en fars af kyllingekød, mel, æg, halvdelen af løget, squash, salt og peber. Bring ca. 1 liter vand i kog i en gryde.
Form farsen til kødboller, og kog dem i vandet i ca. 5 minutter. Tag dem op, og kasser vandet. Smelt smørret i gryden, og 'brænd' karryen, hvedemelet og det resterende løg af i smørret.
PRØV OGSÅ DEN SUNDE VERSION: Sund boller i karry
Tilsæt mælken, vandet og guleroden, og lad det simre i ca. 10 minutter, før kødboller og broccoli tilsættes og simrer med videre i ca. 2 minutter. Broccolien skal stadig være let sprød. Smag til med salt og peber.
BLOMKÅLSRIS Varm ovnen op til 200 grader, vend blomkål med rapsolien, salt og peber.
Fordel det på bagepapir på en bageplade, og bag det i ca. 15 minutter. Vend det hereft er med friskhakket kørvel.
Spis boller i karry-retten rygende varm med blomkålsris til.
NÆRINGSINDHOLD
Energi pr. person: 339 kcal
Fedt 33 %
Protein 39 %
Kulhydrat 28 %
OM BOGEN
Chefredaktør på Fit Living og blogger Sara Jin Smidt/Healthy Skinny Bitch har mere end 10 års erfaring som personlig træner og kostvejleder, og i sin nye bog afslører hun, hvordan du gennem kosten kan tabe dig og holde vægten.
Bogen indeholder smarte tips og 100 nemme opskrifter udviklet i samarbejde med Mads Persson fra det sunde madkoncept SMAG.
"Sund vs. slank", Sara Jin Smidt & Mads Persson, Politikens Forlag, 300 kr. Udkommer 18. april.