boller i karry sund opskrift
SPONSORERET indhold

Boller i karry på den sunde måde

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Vil du tabe dig eller bare gerne holde vægten dér, hvor den er nu, så hent inspiration til madplanen i Sara Jin Smidt, aka Healthy Skinny Bitch, og Mads Perssons nye bog "Sund vs. Slank." Her får du masser af lækker hverdagsmad i både en slankende og en sund udgave - her er det boller i karry på den sunde måde.

Af: Sara Jin Smidt Foto: SARAH SANCTUARY WILLIAMS
18. apr. 2018 | Opskrift | ALT.dk
Boller i karry til 2 personer | Total: en time

Ingredienser

150 g hakket kalv/flæsk 6 %
1 spsk rugmel
1 æg
1 løg, finthakket
¼ squash, fintrevet
salt og peber
1 liter vand
1 tsk smør
1 spsk madras-karry
2 dl madlavningsfløde
1 gulerod, fintsnittet
½ broccolihoved, pillet i små buketter
150 g brune ris

Sådan laver du boller i karry

1. Rør en fars af kød, mel, æg, halvdelen af løget, squash, salt og peber. Bring ca. 1 liter vand i kog i en gryde.

2. Form farsen til kødboller, og kog dem i vandet i ca. 5 minutter. Tag dem op, og kasser vandet.

PRØV OGSÅ DEN SLANKE VERSION: Slank boller i karry

3. Smelt smørret i gryden, og 'brænd' karryen og det resterende løg af i smørret. Tilsæt fløden og guleroden, og lad det simre i ca. 10 minutter, før kødboller og broccoli tilsættes og simrer med videre i ca. 2 minutter.

4. Broccolien skal stadig være let sprød. Smag til med salt og peber. Spis boller i karry rygende varm med kogte brune ris til.

TIP: Hvis du erstatter fløden med kokosmælk, bliver retten laktosefri.

NÆRINGSINDHOLD
Energi pr. person: 669 kcal
Fedt 31 %
Protein 22 %
Kulhydrat 47 %

 

Anbefalet til dig