Små æblegaletter
SPONSORERET indhold

Små æblegaletter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Franskmændene bruger ikke meget kanel i deres desserter, undtagen når der er æbler involveret. Det er en meget enkel opskrift, der kan laves lynhurtigt, hvis desserttrangen pludselig melder sig.

Af: Hélène Wagn Foto: Dítte Ingemann
12. dec. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

4-6 spsk rørsukker

2 tsk stødt kanel

2 stjerneanis, stødt fint i morter

4 plader butterdej

100 g smeltet smør

4 æbler, gerne syrlige som granny smith

Sådan laver du æblegaletter:

Bland sukker, kanel og stjerneanis i en skål. Skær butterdejspladerne i halve, og rul dem tyndt ud på en bageplade med bagepapir. Form en lille kant hele vejen rundt. Pensl med det smeltede smør, og drys med lidt af sukkerblandingen.

Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i megatynde skiver. Fordel dem på butterdejen, og pensl med resten af smørret. drys godt med sukkerblandingen, og bag de små tærter ved 200 grader i 10-12 minutter.

Giv evt. tærterne en tur under ovnens grill til slut, så sukkeret karamelliserer. Server med flødeskum, cremefraiche eller en kugle vaniljeis til.

PRØV OGSÅ: Chokoladeskeer