Små tærter med cheddar, bacon og bagte forårsløg
SPONSORERET indhold

Små tærter med cheddar, bacon og bagte forårsløg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Minitærterne er fine i deres form og kan spises både lune og kolde.

Af: Cecilie Svensson Foto: LineThit Klein
29. aug. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

8 stk.
8 små tærteforme, eller en stor
2 ruller færdigkøbt tærtedej, alternativt butterdej
2 bundter forårsløg
2 spsk smør + ekstra til at smøre formene med
200 g røget bacon af god kvalitet, gerne et stort stykke
100 g lagret cheddar, eller anden smagfuld ost, f.eks. gruyere eller parmesan
4 store æg
1 dl cremefraiche
3 spsk fløde eller mælk
friskkværnet peber
salt

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen, og fordel forårsløgene i et ovnfast fad, drys med lidt salt, og fordel lidt smør over. Bag løgene i ca. 20 min ved 180 grader, til de er bløde.
  2. Smør tærteformene med fedtstof, alternativt kan der lægges bagepapir i bunden. Brug en skål lidt større end omkredsen på tærteformene til at skære cirkler ud af tærtedejen, og pres dem forsigtigt ned i formene.
  3. Skær bacon i små tern, og steg dem gyldne i deres eget fedt, skær osten i små tern. Fordel forårsløgene i tærtebunden, og drys med ost og bacon. Pisk æggene med en gaffel, tilsæt cremefraiche og fløde, og krydr med salt og peber.
  4. Hæld æggemassen over fyldet i tærterne, og sæt dem forsigtigt på en rist. Bag dem i 20-25 min, til dejen er gennembagt, og fyldet ligeså. Tærterne kan spises både lune og kolde.

PRØV OGSÅ: 3 slags "spreads" til sprødt brød