marengs til jul

Foto: Thomas Hergaard Fineste julemarengs - et hyggeligt bage projekt med familiens yngste.

marengs til jul

Sød juleidé: Marengs med juleglansbilleder

Nemt og hyggeligt bageprojekt med familiens yngste. Her bager vi lækre sprøde marengs og pynter dem med fine juleglansbilleder. Her får du opskriften på fine julemarengs:

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 45 minutter
cooking Arbejdstid: 20 minutter
totaltime Total: en time, 5 minutter
plate ca. 25 julemarengs
Ingredienser

3 æggehvider
1 tsk citronsaft
175 g flormelis

Pynt: Guld eller sølvstøv

Sådan bager du julemarengs:

  • Pisk æggehvider og citronsaft med flormelis, til marengsdejen er sej og stiftpisket.
  • Kom marengsdejen i en sprøjtepose med en stjernetyl (spids) og sprøjt toppe på bagepapir.
  • Portionen giver ca. 25 marengs. Bag dem 45 min. ved 110 grader i ovnen. Lad dem tørre på bagerist.
  • Rør glasur af 1 dl flormels og ca. 1 tsk. vand.
  • Kom en lille klat glasur på marengsen og brug den til at ’lime’ glansbilleder med julemotiver på de små marengs.
  • Du kan også drysse et fint lag guld eller sølvstøv på de fine marengs.

TIP: Del marengsdejen op, inden du bager den og tilsæt den ene portion lidt rød eller grøn frugtfarve, så får du fine julerøde – eller grønne julemarengs.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: JulesmÄkager, Marengs og Bageopskrifter