marengs til jul
SPONSORERET indhold

Sød juleidé: Marengs med juleglansbilleder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nemt og hyggeligt bageprojekt med familiens yngste. Her bager vi lækre sprøde marengs og pynter dem med fine juleglansbilleder. Her får du opskriften på fine julemarengs:

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
17. dec. 2020 | Opskrift | Hjemmet
ca. 25 julemarengs | Total: en time, 5 min | Arbejdstid: 20 min

Ingredienser

3 æggehvider
1 tsk citronsaft
175 g flormelis

Pynt: Guld eller sølvstøv

Sådan bager du julemarengs:

  • Pisk æggehvider og citronsaft med flormelis, til marengsdejen er sej og stiftpisket.
  • Kom marengsdejen i en sprøjtepose med en stjernetyl (spids) og sprøjt toppe på bagepapir.
  • Portionen giver ca. 25 marengs. Bag dem 45 min. ved 110 grader i ovnen. Lad dem tørre på bagerist.
  • Rør glasur af 1 dl flormels og ca. 1 tsk. vand.
  • Kom en lille klat glasur på marengsen og brug den til at ’lime’ glansbilleder med julemotiver på de små marengs.
  • Du kan også drysse et fint lag guld eller sølvstøv på de fine marengs.

TIP: Del marengsdejen op, inden du bager den og tilsæt den ene portion lidt rød eller grøn frugtfarve, så får du fine julerøde – eller grønne julemarengs.