Stegte blæksprutter med tzatziki og salat
SPONSORERET indhold

Stegte blæksprutter med tzatziki og salat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den hurtige vej til smagen af sol, sommer og græsk middelhavsferie.

Af: Mette M. Helbæk Foto: Line Thit Klein
02. aug. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 35 min

Ingredienser

Tzatziki:
1 agurk
500 g græsk yoghurt
2 fed hvidløg, revet
1 spsk hvidvinseddike
1/2 dl olivenolie
salt og peber

Blæksprutter:
600 g tiarmet blæksprutte, fersk eller optøet
1 æg
2 dl revet tørt brød eller rasp
4 spsk majsmel
1 tsk salt
3 dl olie til fritering
Grønne salatblade og citronbåde til servering.

Sådan gør du

  1. Tzatziki: Riv agurken, og pres vandet ud af den gennem en sigte. Bland med de øvrige ingredienser, og smag til med salt og peber. Dryp olivenolie på toppen.
  2. Blæksprutter: Skær blækspruttens krop i mindre stykker, og del benene fra hinanden. Kassér eventuelle hårde dele på blækspruttens krop.
  3. Rør ægget sammen. Bland brød/rasp, majsmel og salt. Vend blækspruttestykkerne først i ægget og derefter i raspblandingen.
  4. Varm olien op på en pande, og steg blæksprutterne sprøde og gyldne heri (3-5 min).
  5. Læg de færdige blæksprutteringe på fedtsugende papir. Servér med salat, tzatziki og citron.