Stegte blæksprutter med tzatziki og salat
Foto: Line Thit Klein Stegte blæksprutter med tzatziki og salat

Stegte blæksprutter

Stegte blæksprutter med tzatziki og salat

Den hurtige vej til smagen af sol, sommer og græsk middelhavsferie.

printer Print
clock 35 minutter
plate 4

Tzatziki:
1 agurk
500 g græsk yoghurt
2 fed hvidløg, revet
1 spsk hvidvinseddike
1/2 dl olivenolie
salt og peber

Blæksprutter:
600 g tiarmet blæksprutte, fersk eller optøet
1 æg
2 dl revet tørt brød eller rasp
4 spsk majsmel
1 tsk salt
3 dl olie til fritering
Grønne salatblade og citronbåde til servering.

Sådan gør du

  1. Tzatziki: Riv agurken, og pres vandet ud af den gennem en sigte. Bland med de øvrige ingredienser, og smag til med salt og peber. Dryp olivenolie på toppen.
  2. Blæksprutter: Skær blækspruttens krop i mindre stykker, og del benene fra hinanden. Kassér eventuelle hårde dele på blækspruttens krop.
  3. Rør ægget sammen. Bland brød/rasp, majsmel og salt. Vend blækspruttestykkerne først i ægget og derefter i raspblandingen.
  4. Varm olien op på en pande, og steg blæksprutterne sprøde og gyldne heri (3-5 min).
  5. Læg de færdige blæksprutteringe på fedtsugende papir. Servér med salat, tzatziki og citron.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Tzatziki og Fisk