Stikkelsbærtærte med marengs og pelargonie
SPONSORERET indhold

Stikkelsbærtærte med marengs og pelargonie

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv den lækre tærte med stikkelsbær og marengs, der er pyntet med de smukke og spiselige blomster.

Af: Lone Kjær Foto: Tia Borgsmidt
20. jan. 2019 | Mad | BoligLiv
1 tærte ca. 8 pers. | Total: 40 min

Ingredienser

200 g hvedemel
70 g flormelis
100 g smør
1 æg

Stikkelsbærkompot:

300 g stikkelsbær
125 g sukker
korn af 1 stang vanilje

Marengs:

æggehvider
125 g sukker
pelargonieblade
skovsyre

Sådan gør du

  1. Kom hvedemel og flormelis i en skål, og smuldr smørret heri. Saml dejen med ægget. Stil dejen koldt, ca. ½ time før den rulles ud.
  2. Kom stikkelsbær, sukker og vaniljekorn i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 15 min. Afkøl kompotten.
  3. Smør en tærteform, og rul dejen ud, så den passer til formen. Fold godt ind i kanten, og klem overskydende dej af.
  4. Prik bunden med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bunden, og fyld den med tørrede bønner eller tærtekugler. Bag bunden ved 200 grader i ca. 15 min.
  5. Fjern bønner og bagepapir, og sænk varmen til 150 grader.
  6. Pisk æggehviderne helt stive. Tilsæt gradvist sukkeret, og pisk yderligere til en tyk marengs.
  7. Fordel stikkelsbærkompot på tærtebunden, og top med marengs.
  8. Bag tærten i ca. 20 min., til overfladen er lysebrun. Afkøl tærten, før den serveres med et drys af pelargonieblade og skovsyre.

Anbefalet til dig