Stjerneskud smørrebrød
Foto: Jes Buusmann Klassisk dansk smørrebrød, når det er allerbedst - Stjerneskud med fiskefilet.

Opskrift: Stjerneskud med fiskefilet, rejer og kaviar

Klassisk dansk smørrebrød, når det er allerbedst - Stjerneskud med fiskefilet, rejer og kaviar. Det smager godt, og så er fisk fulde af gode sunde. Her får du en lækker klassiker, nemlig stjerneskud, friskfanget fra sommerlandet. Få opskriften

printer Print
clock 25 minutter
plate Stjerneskud til 4 personer

4-8 rødspættefileter alt efter størrelse
1 sammenpisket æg
2 dl rasp
1 tsk. salt
peber
neutral olie til friturestegning
250 g hvide asparges
150 g ekstra store grønlandske rejer
1 glas kaviar
Pynt: dild og citronbåde


Dressing til stjerneskud:
1 dl cremefraiche
2 spsk. mayonnaise
2 spsk. tomatpuré
paprika og evt. cayennepeber
salt, peber

Tilbehør: ristet franskbrød eller rugbrød

Sådan laver du et klassisk stjerneskud

  1. Damp halvdelen af fiskefileterne i lidt letsaltet vand i en gryde 3-4 min., og lad dem dryppe af.
  2. Vend resten af fiskefileterne i sammenpisket æg og herefter i rasp blandet med salt og peber.
  3. Varm olien op i en gryde. Frituresteg fiskefileterne, til de er gyldne og sprøde. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
  4. Skræl aspargesene fra top til fod. Skær den træede ende af. Kog aspargesene møre ca. 10 min. i letsaltet vand, og afdryp dem i en sigte.
  5. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
  6. Fordel skiftevis stegte og dampede fiskefileter på et fad. Kom dressingen over. Fordel asparges, rejer og kaviar over.
  7. Pynt med dild og evt. citronbåde. Kan også som her portionsanrettes på ristede brødskiver.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Smørrebrød, Fisk, Dansk mad, Påskefrokost og Frokost