
Opskrift: Stjerneskud med fiskefilet, rejer og kaviar
Klassisk dansk smørrebrød, når det er allerbedst - Stjerneskud med fiskefilet, rejer og kaviar. Det smager godt, og så er fisk fulde af gode sunde. Her får du en lækker klassiker, nemlig et stjerneskud. Få opskriften her:
preparation
Total: 25 minutter
plate
Stjerneskud til 4 personer
Af Bente Nissen Lundsgaard
Ingredienser
4-8 rødspættefileter alt efter størrelse
1 sammenpisket æg
2 dl rasp
1 tsk. salt
peber
neutral olie til friturestegning
250 g hvide asparges
150 g ekstra store grønlandske rejer
1 glas kaviar
Pynt: dild og citronbåde
Dressing til stjerneskud:
1 dl cremefraiche
2 spsk. mayonnaise
2 spsk. tomatpuré
paprika og evt. cayennepeber
salt, peber
Tilbehør: ristet franskbrød eller rugbrød
Sådan laver du et klassisk stjerneskud
- Damp halvdelen af fiskefileterne i lidt letsaltet vand i en gryde 3-4 min., og lad dem dryppe af.
- Vend resten af fiskefileterne i sammenpisket æg og herefter i rasp blandet med salt og peber.
- Varm olien op i en gryde. Frituresteg fiskefileterne, til de er gyldne og sprøde. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
- Skræl aspargesene fra top til fod. Skær den træede ende af. Kog aspargesene møre ca. 10 min. i letsaltet vand, og afdryp dem i en sigte.
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
- Fordel skiftevis stegte og dampede fiskefileter på et fad. Kom dressingen over. Fordel asparges, rejer og kaviar over.
- Pynt med dild og evt. citronbåde. Kan også som her portionsanrettes på ristede brødskiver.
Se, hvad vi ellers skriver om: Smørrebrød, Fisk, Dansk mad, Påskefrokost, Julefrokost-mad og Frokost
Få vores NYHEDSBREV: