Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Svinekoteletter i sursød sovs
Foto: Thomas Hergaard

Svinekoteletter i sursød sovs - opskrift fra Hjemmet

Svinekoteletter i sursød sovs

Koteletter med et tvist

2 personer
Print

Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 20 min.
2 svinekoteletter
½ spsk olie
1 rød peberfrugt
(i strimler)
1 æble (i både)
200 g sukkerærter
salt og peber
Sovs: 2 dl vand
2 spsk af hver: æblemost, æbleeddike, farin, ketchup og soja
1 spsk majsstivelse
1 tsk fintrevet ingefær
1 tsk knust hvidløg
Tilbehør: kogte ris

  1. Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem på en pande med olie. Skru ned og lad dem stege 3-4 min. på hver side.
  2. Tag koteletterne op og hold dem varme.
  3. Steg peberfrugterne på panden 3-5 min. Tilsæt æbler og steg et par min.
  4. Rør alle sovseingredienserne sammen og hæld dem på panden. Kog igennem, smag til, spæd evt. med lidt vand.
  5. Læg koteletter og sukkerærter i sovsen og lad det simre 1 min.
  6. Servér med kogte ris.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Svinekotelet, Asiatisk mad, Sovs og Hovedret