GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Tagine med kalvekød
Foto: Betina Hastoft Find den lækre opskrift her.

Tagine med kalvekød

Prøv denne lækre marrokanske ret med kalvekød, der laves i en tagine.

printer Print
plate 4 personer

500 g kalvetykkam
2 spsk. olivenolie
5 fed hvidløg
2 usprøjtede citroner
1½ dl vand
1 spsk. honning
1 bundt koriander
200 g optøede ærter
300 g couscous
3 dl kogende vand
salt
3 spsk. olivenolie

Sådan gør du

  1. Skær kødet i stykker på ca. 5x5 cm. Opvarm 1 spsk. olie i en tykbundet gryde. Brun kødet lidt efter lidt, så det får farve og stegeskorpe.
  2. Kom alt kødet tilbage i gryden med resten af olivenolien. Tilsæt hvidløgsfed med skal i gryden. Pres saften fra den ene citron udover kødet.
  3. Skær den anden citron i skiver, og læg citronskiverne ovenpå kødet. Kom vand og honning i gryden sammen med stilkene fra korianderbundet. Læg låg på gryden, og lad det simre i en time, uden at røre i gryden.
  4. Tilsæt ærter, og kog i 6 min.
  5. Kom couscous i en skål, og hæld 3 dl kogende vand over. Dæk skålen til med film. Lad couscous trække i 10 min.
  6. Løsn herefter couscous med en gaffel. Krydr med salt og olivenolie. Server kalvetagine med couscous
Se, hvad vi ellers skriver om: Marokkansk mad, Aftensmad, Kalv og Hovedret