Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Wok med asparges
Foto: Line Falck

Wok med asparges - opskrift fra Hjemmet

Wok med asparges

Asparges er smagen af sommer. Her følger en lækker opskrift på wok med asparges.

plate 4 personer
printer Print

Tid: 25 min.
Stegetid: 5-6 min.
300 g grønne asparges
300 g hvide asparges
150 g champignon
100 g bønnespirer
8 spsk. sesamolie
4 fed hvidløg (finthakkede)
4 spsk. sesamfrø
5-6 spsk. soja
3 spsk. limesaft
3 spsk. Sambal Oelek
Pynt: 1 bundt koriander

  1. Skyl aspargesene, og knæk enderne af dem. Skær aspargesene i 3 stykker hver.
  2. Skyl champignonerne, skær enderne af. Skær dem i fine skiver.
  3. Skyl bønnespirerne, og lad dem dryppe godt af.
  4. Kom sesamolie i en wok, og varm den godt op. Kom alle grøntsagerne i sammen med hvidløg, og steg det hele ca. 4 min.
  5. Varm en anden pande op, og rist sesamfrøene et par minutter. Kom dem i en skål.
  6. Kom soja, limesaft og Sambal Oelek i wokken, og giv det et kort opkog.
  7. Tag wokken af varmen, og drys de ristede sesamfrø over. Pynt med frisk koriander, og server med det samme.
Se, hvad vi ellers skriver om: Grønne asparges, Wok og Hovedret