Den store bagedyst 2021 deltagere
SPONSORERET indhold

Den store bagedyst 2021: Her er de 10 deltagere

Den store bagedyst vender tilbage med sin 10. sæson, og her kan du møde de superseje amatørbagere, der er blevet castet til at være med i denne særlige jubilæumsudgave af det populære bageprogram.

Af:: Hanne Bang Foto: Agnete Schlichtkrull/DR - Foto af deltagerne: Carsten Mol/DR
17. sep. 2021 | Mad | ALT.dk

Den 2. oktober blænder DR op for intet mindre end den tiende sæson af Den store bagedyst, og i år er der lagt i ovnen(!) til intet mindre end et brag af en jubilæumssæson. Det fortæller Søren Olsen, der er redaktør på programmet.

LÆS OGSÅ: Anelise fra bagedysten: ”Det er ikke bare for hyggens skyld, når vi skal tilbage i teltet og bage næste uge"

  • Vi har givet 'Bagedyst'-sæsonen et jubilæumsdrys hen over alle ni programmer, så vi kommer til at fejre jubilæet på mange forskellige måder, siger han til DR.dk

Jubilæumsfejringen kommer til at indgå som et element i nogle af konkurrencerne, og så vil seerne også kunne møde en række særlige jubilæumsgæster. Og mon ikke der er lagt op til et glædeligt hensyn med nogle af de tidligere sæsoners deltagere? Det håber vi i hvert fald…

LÆS OGSÅ: Sæþór fra bagedysten: At græde over en kage?!? Det forstår jeg SÅ godt nu!

Men jubilæumssæson eller ej, så vil den tiende sæson af bagedysten ikke være ret meget værd uden de 10 nye seje amatørbagere, der har meldt sig til at dyste i alt fra surdej og fondant til glace og chokoladearbejde i bageteltet.

Her kan du møde dem alle ti og måske allerede nu finde ud af, hvem du vil heppe på, når jubilæumssæsonen af den store bagedyst ruller hen over skærmen fra den 2. oktober:

Deltagerne i Den store bagedyst 2021 – jubilæumssæsonen er:

001-anelise.jpg

Anelise er 39 år og kommer fra Viborg. Her bor hun sammen med sin mand og deres to børn. På trods af sit danskklingende navn er hun født og opvokset i Brasilien. Hun har dog danske rødder, fordi hendes morfar var dansk. Når det gælder kager, sværger hun gerne til de glutenfri, da begge hendes børn har cøliaki. Derudover elsker hun at udfordre de danske kager med nogle mere eksotiske krydderier fra sit sydamerikanske hjemland.

002-anne-kathrine.jpeg

Anna-Kathrine, eller AK, som hun ofte kaldes, er 27 år og bor med sin kæreste i Aarhus. Hun er gymnasielærer og underviser i spansk og billedkunst – og det bærer hende kager præg af. Ofte er de nemlig spækket med farver og inspireret af hendes rejser til Spanien og Latinamerika, som hun er meget betaget af.

003-frederik.jpeg

Frederik er ejendomsmægler, og han bor på Frederiksberg sammen med sin kæreste Morten Kjeldgaard, som du måske kender fra 'Vild med dans'. Den 30-årige amatørbager har længe drømt om at være med i bagedysten, og når han skal bage, så elsker han især at bage tærter. Derudover bruger Frederik meget af sin fritid på at holde sig i form med løb og fitness.

004-gitte.jpeg

Gitte bor i Brøndby Strand, og selvom hun er gået på efterløn, mangler Gitte bestemt ikke ting at give sig til. For siden bageteltets ældste deltager stoppede som lærer, har hun spillet bridge flere gange om ugen, og så har hun fire voksne børn og syv børnebørn at se til, og er derudover lige gået i gang med en toårig terapeutuddannelse. Alligevel har 64-årige Gitte både tid og lyst til at krydre sin hverdag med et nyt og sjovt eventyr, så derfor hun meldte sig til Den store bagedyst.

005-jakob.jpeg

Jakob fra Odense er oprindeligt uddannet tømrer og bygningskonstruktør, men nu arbejder han som handicaphjælper og med sine 56 år, er han alderspræsidenten blandt de mandlige deltagere i år.  Jakob er en begejstret vinterbader, og ved siden af sit arbejdsliv bruger han meget tid i værkstedet, hvor han opfinder og laver alt lige fra bageredskaber til de hornbriller, han selv går med. 

LÆS OGSÅ: Mød manden, der tager opvasken i "Den store bagedyst"

006-johanne.jpeg

Årets yngste deltager i bageteltet er også fra Odense. Johanne er blot 18 år, og har derfor ikke lige så meget kage-erfaring som mange af de andre deltagere, men hun har elsket at bage, siden hun var barn. I sin fritid bruger hun masser af tid på at træne og dyrke forskellige sportsgrene – hun har for eksempel både surfet, cyklet mountainbike og dyrket kajakpolo, og hun er altid klar på at prøve en ny sportsgren af.

007-katharina.jpeg

Katharina på 36 år bor i Solrød Strand sammen med sin brasilianske mand Bruno og deres to børn. Familien rejser ofte til Brasilien, og det er noget, der kan ses – og smages - i Katharinas kager. For hun elsker at mikse de fine danske kager med de mere søde og rustikke brasilianske kager. Og så elsker hun at have ungerne og deres legekammerater med i køkkenet, når der skal bages.

LÆS OGSÅ: Croquembouche: 5 ting du ikke vidste om det overdådige tårn af vandbakkelser

008-sarah.jpeg

Sarah har altid hygget sig med at bage, og da hun var på barsel sidst, begyndte hun virkelig at gå op i det. Hendes favoritingrediens er chokolade, og hun elsker at arbejde med processerne og smagene i kagerne. Og så er den 32-årige IT-medarbejder helt sikkert en meget populær kollega i det konsulentfirma, hvor hun arbejder til dagligt, for Sarah tager ofte de kager, hun bager derhjemme, med til sine kolleger. Hvis hun altså ikke har nået at spise dem sammen med manden og de to sønner derhjemme først.

009-SæÞór.jpg

I år er der stor chance for, at der dukker islandsk bagværk op i bageteltet. For deltager nummer ni, SæÞór (navnet udtales Sejfor), er nemlig født i Island, men flyttede som barn med sin familie til Danmark. I dag bor han i Vanløse sammen med sin kæreste Thomas Evers Poulsen, som du sikkert kender fra 'Vild med dans', og sin otteårige datter, som parret har hver anden uge.

010-tilde.jpeg

Bagedystens sidste deltager er 23-årige Tilde fra København, der allerede som barn elskede at bage kage og se Den store bagedyst sammen med sin mor. Siden har Tilde forfinet sin bagning, øvet teknikkerne og skruet godt op for pynten, der i øvrigt tit er i yndlingsfarverne pink og lyserød. Til hverdag arbejder Tilde som butikschef i en brudekjolebutik i København og bor sammen med sin kæreste.

Anbefalet til dig