Den store bagedyst 2023
SPONSORERET indhold

Den store bagedyst 2023: Her er de ti deltagere

Den store bagedyst tænder i år ovnene for 12. gang. Her kan du møde det nye hold af amatørbagere, der spænder fra en tidligere bodybuilder og en modedesigner til en teologistuderende og en gymnasieelev.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Carsten Mol/DR presse
11. sep. 2023 | Mad | ALT.dk

Sprøjteposer og kageopskrifter bliver igen fundet frem i landets store tv-bagetelt, når DR sender den 12. sæson af Den store bagedyst fra den 30. september.

 

I år står syv kvinder og tre mænd klar til at tænde for ovnene og binde knude på deres forklæder i det populære bageprogram.

Og der venter nogle nye overraskelser undervejs, røber Søren Olsen, der har været redaktør på programmet, siden første sæson fik premiere i 2012.

"Vi giver den fuld gas med flere og anderledes konkurrencer i år og udfordrer deltagerne på alle mulige måder," fortæller han til DR.

Blandt de nye tiltag er, at deltagerne i år eksempelvis skal kæmpe mod hinanden i én-mod-én-opgaver, og der vil være benspænd i form af et "lykkehjul" og fremmedsprog.

Men hvem er så årets 10 nye deltagere i Den store bagedyst 2023?

Mød dem her...

Thomas, 39 år, København

Bagedyst 2023 Thomas.jpgThomas er 39 år og fra København. (Foto: Carsten Mol)

På Amager i København bor 39-årige Thomas, der har sin egen virksomhed, som hjælper husejere med at blive fri for radioaktiv radongas i indeklimaet. 

Men det er langt fra kun jobbet, som optager ham. Faktisk har han en væld af fritidsaktiviteter. Eksempelvis er han stor sauna-entusiast og har bygget sin egen sauna i baghaven. Han er også vild med at stå i køkkenet og eksperimentere, og han har en stor vin- og espressointeresse, hvor han rister sin egen kaffe og laver eddike og æblecider.

Ude i byen nyder han at gå til jazzkoncerter og at køre på sin vintage motorcykel.

Thomas er far til pigerne Holly og Jolene.

 

Natasha, 30 år, København

Bagedyst 2023 Natasha.jpgNatasha er 30 år og oprindelig fra Randers. (Foto: Carsten Mol)

Både når det gælder at heppe på hinanden og at løfte noget tungt vil årets deltager Natasha have en ekstra fordel. For den 30-årige product manager i en softwarevirksomhed har nemlig trænet begge dele i sin fritid.

Hun elsker nemlig at træne og har både dyrket cheerleading og bodybuilding på et højt plan. Hun er oprindeligt fra Randers, men bor i dag på Amager i København på ottende år.

Natasha har også et blødt punkt for tøjdesign - og ikke mindst sko. Det afslører hendes garderobeskab, hvor der ifølge DR står 116 par. 

Christina, 49 år, Hinnerup

Bagedyst 2023 Christina.jpgChristina er 49 år og fra Hinnerup. (Foto: Carsten Mol)

I byen Hinnerup i Østjylland bor 49-årige Christina, der er uddannet modedesigner fra Kunstakademiet og i dag arbejder som højskoleunderviser i fagene maleri, design, tegning og linoleumstryk.

Fritiden går med crossfit, at renovere møbler og at gå på loppemarked med sin mand, der er snedker og arkitekt.

Når hun bager kager, er Christinas udgangspunkt at bage glutenfrit, fordi hun selv er glutenallergiker.

Nicole, 32 år, Vejle

Bagedyst 2023 Nicole.jpgNicole er 32 år og fra Vejle. (Foto: Carsten Mol)

Sammen med sin kæreste, Rasmus, og deres to børn, William og Isabella, bor 32-årige Nicole i Vejle.

Til dagligt arbejder hun som økonomimedarbejder, men når den står på fritid, beskriver hun sig selv som et familiemenneske, der laver mange aktiviteter med sin mand og børn.

Derudover er hun rigtig glad for at løbe og dyrker crossfit.

Anton, 21 år, København

Bagedyst 2023 Anton.jpgAnton er 21 år og fra København. (Foto: Carsten Mol)

Med sine 21 år er Anton blandt årets yngste deltagere, men dog ikke den yngste. Han er oprindeligt fra Brønderslev og boede i gymnasietiden i Hjørring. Men i dag har han rykket teltpælene til København for at studere teologi.

Her bor han på kollegie, hvilket han holder af, og han ser sine roomies som en slags "ekstra" familie. I fritiden dyrker Anton vinterbadning, og så er han med i revyen på studiet. Han er også politisk interesseret og har siddet i elevrådet, elevbevægelser og været aktiv i det frivillige elevprojekt Operation Dagsværk.

Når det gælder bagning, er Anton især optaget af processen og kemien i at bage.

Tharsiny, 27 år, København

Bagedyst 2023 Tharsiny.jpgTharsiny er 27 år og fra København. (Foto: Carsten Mol)

Hun er døbt Tharsiny til fornavn, men til daglig bliver den 27-årige bagedystdeltager blot kaldt "Thas". Hendes forældre er oprindeligt fra Sri Lanka, men flyttede til byen Gørding ved Esbjerg, hvor Tharsiny voksede op i byen.

Siden er hun flyttet til København, hvor hun i dag bor med sin forlovede, Peter, der er revisor.

Thas elsker at lave mad, bage og rejse. Hun holder også af at rejse, og når hun er ude i verden, inspirerer de mange nye smage hendes bagning og madlavning.

Karoline, 16 år, Tårs

Bagedyst 2023 Karoline.jpgKaroline er 16 år og fra Tårs. (Foto: Carsten Mol)

Med sin 16 somre på bagen er Karoline årets yngste deltager i bageteltet. Hun har hjemme på en gård i byen Tårs, der ligger mellem Hjørring og Brønderslev. Her bor hun med sin mor, far og to søstre.

Til daglig er hun gymnasieelev på Hjørring Gymnasium. Og i fritiden fylder klaverspil, som hun har gået til, siden hun var syv år, og så synger hun også i Nordjysk Pigekor.

Torben, 39 år, Brønshøj

Bagedyst 2023 Torben.jpgTorben er 39 år og fra Brønshøj. (Foto: Carsten Mol)

I Brønshøj i udkanten af København bor 39-årige Torben, der til daglig arbejder som redaktionschef for fremmedsprog på et forlag, der laver undervisningsmaterialer til folkeskolen.

I fritid hygger han sig med sine venner, styrketræner, spiller brætspil, står på paddleboard - og så elsker han at lave musikquizzer til fester.

Torben er far til pigerne Isabella og Olivia.

Rikke, 36 år, Aalborg

Bagedyst 2023 Rikke.jpgRikke er 36 år og fra Aalborg. (Foto: Carsten Mol)

36-årige Rikke er uddannet socialrådgiver og arbejder i en børne/familie-afdeling i Aalborg kommune.

Sammen med sin kæreste, Morten, og deres tre børn, Johanne, Viola og Ebbe, bor hun i et 100 år gammelt hus, hun har navngivet "herlighedshuset". Boligen har familien brugt de seneste fem år på at renovere og nu bor de i deres drømmehjem.

Fritid spenderer Rikke gerne i deres have, hvor de har drivhus, kanin, køkkenhave, shelter, terrasse og bålsted. Hun er også med i en dartklub og en veninde-loge, der hedder 'Rød stue'.

Når Rikke bager, er det især ingrediensen chokolade, som hun holder af at arbejde og nørde med.

Terese, 28 år, Horsens

Bagedyst 2023 Terese.jpgTerese er 28 år og fra Horsens. (Foto: Carsten Mol)

Er der noget, som den 28-årige Terese fra Horsens især holder af, er det det legende og kunstneriske univers. På jobfronten kan hun dyrke det via sit arbejde som kommunikationsassistent og projektleder på Trapholt kunstmuseum. 

Mens Terese i privaten også går meget op i indretning, kunst, farver og former. Hun har en stor forkærlighed for lamper, som hun også samler på. Særligt er hun vild med kunst af Verner Panton og Michael Kvium.

Anbefalet til dig