burger på hovedet
Foto: Getty Images Dette er faktisk ikke den bedste måde at spise en burger på.

Burgerekspert: Dette er den BEDSTE måde at spise en burger på (og ja, du gør det nok forkert...)

Der er øjensynligt en optimal måde at spise din burger på – og nej, det er ikke med kniv og gaffel…

Hvordan spiser du din burger?

Hvis du griber om den, så dine tommelfingre støtter mod underbollen, mens de andre fingre holder på overbollen, inden du sætter tænderne i det saftige vidunder, så kan du lige så godt stoppe nu!

For ja, så spiser du faktisk den verdenskendte fastfood-favorit HELT forkert, skriver det amerikanske underholdningsmedie INSIDER

LÆS OGSÅ: Ny trend: Nu skal du drikke smør i din cocktail

De har nemlig talt med Simon Dukes, stifter af bloggen BurgerLad.com, der er intet mindre end den førende burgernyheds- og anmeldelseshjemmeside i England – og ifølge ham er ovenstående måde ikke den optimale måde at indtage din bolle med bøf på, hvis du vil have det maksimale ud af den.

I stedet forklarer han, at den bedste måde at spise en burger på er ved at… vende den om.

Vend din burger på hovedet

Du læste helt rigtigt. Når du skal indtage burgeren, skal bunden vendes i vejret, og toppen af bollen (med eller uden sesam – alt efter hvilken burger-religion, du følger) skal vende nederst.

Hvad i alverden skulle det gøre til forskel, tænker du muligvis?

Den måde, som burgere serveres på i dag, skyldes alene æstetik, lyder det fra Simon Dukes.

– Kronen (toppen af burgeren, red.) er generelt tykkere - og derfor stærkere - end hælen (bunden, red.), så for at få en bedre spiseoplevelse skal du faktisk vende burgeren upside-down for at spise den, forklarer han til INSIDER og fortsætter:

– Kronen vil dermed holde vægten på al indholdet, og der er mindre sandsynlighed for, at den vil falde fra hinanden i dine hænder. En ægte ”burger connoisseur” bør altid spise deres burgere vendt på hovedet, understreger burgereksperten ligefrem.

Ved at spise din burger på denne måde vil du med andre ord undgå, at den tynde(re) bund på din burgerbolle bliver blød og ubehageligt gennemvædet af eksempelvis dressing, lage fra drueagurker og ikke mindst stegesaften fra bøffen (som også kan have det med at løbe ned ad armen, når du spiser en burger på den ”traditionelle” facon.)

I stedet vil toppen af burgerbollen - den større krone, som du nu kan blære dig med, at det hedder på fagsprog - kunne holde på al smagen fra bøffens saft og kraft – og eventuelt også på salat, smeltet ost, tomat, syltede agurker, eller hvad du nu ynder at fylde din burger med.

Kendt internetfænomen

Det er ikke første gang, at internettet beskriver denne opsigtsvækkende måde at indtage burgere på. Obsev beskrev det fx tilbage i 2015, LA Magazine bragte en guidende beskrivelse af fænomenet i 2016, og allerede i 2014 lavede verdens største first mover-site BuzzFeed ligefrem en ”Sådan gør du”-video om emnet.

Her på ALT.dk-redaktionen er vi - indrømmet - lige dele splittet imellem om dette er en af internettets mest fjollede nyheder ELLER muligvis en af de mest livsændrende?!

Måske det er værd at teste af, næste gang du skal indtage en burger?

Se, hvad vi ellers skriver om: Burger, Sociale medier og Amerikansk mad