TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Dining Week 2019
Foto: Boulebar/PR Hiv vennerne med til Dining Week, og tag et spil petanque.

Guide: 6 anderledes oplevelser, du skal prøve til Dining Week

I uge syv slår Dining Week dørene op for billige madoplevelser hos et utal af restauranter landet over. Men vil du gerne opleve noget nyt eller mere spektakulært end normalt, skal du læse med her. Vi har samlet seks steder, som tilbyder mere end det sædvanlige.

Vinterferien er for døren, og du har lige smidt bølgepomfritterne i oven og gjort klar til en omgang X Factor. Der er ikke noget bedre end en god middag og noget underholdning?

Men det kan du godt gøre meget bedre.

LÆS OGSÅ: Madfestivaler: Her er de bedste i landet

Derfor har vi samlet de bedste muligheder for en middag med lidt ekstra, som du kan opleve under Dining Week i år. Du kan både spille petanque og spise i mørke. Du kan også teste det nyfortolkede smørrebrød eller prøve ’raw food’. Alt sammen til billige penge.

Hvad er Dining Week?

Madfestivalen Dining Week slog for første gang dørene op i 2011. Copenhagen Food Magazine gik sammen med San Pellegrino og lavede en samlet pakke med de bedste og mest interessante madoplevelser til rimelige penge. Siden da har Dining Week inviteret os ud og spise i vinterferien hvert år. Fælles for alle restauranter er, at de tilbyder tre retter for 215 kr. inkl. en flaske San Pellegrino-mineralvand.

Pakhus Bryggen – En sanseoplevelse i mørket

Hos Pakhus Bryggen blander den gastronomiske oplevelse sig med sanseoplevelsen – i mørket. Forskellige stadier af lys vil præge middagen, og undervejs vil der være 30 minutters komplet mørke, når hovedretten serveres. Stifteren af COFOCO, Torben Klitbo, leder mandskabet af kokke på Bryggen. Du vil undervejs få ingredienserne oplyst, men ikke hvordan de serveres. Alt sammen er det et forsøg på at sætte den gastronomiske oplevelse i fokus på en anderledes måde.

Pakhus Bryggen 

Sted: Njalsgade 21G, 2300 Kbh. S

Boulebar – Tag et spil petanque efter middagen

Elsker du at spille spil, så er Boulebar lige noget for dig.

På to etager danner petanquebanerne rammerne for den feriestemning, du ellers ikke havde råd eller tid til. Ejerne har taget den sydfranske stemning, madlavning og kuglespil med til hovedstaden. Så når resten af vennerne er på skiferie, kan du hive familien eller kæresten med til en anderledes aften på petanquebanerne. Har du ikke lige fået øvet dine petanquekast det seneste år, så frygt ikke. Alle kan være med.

Boulebar 

Sted: Nørregade 18, 1165 København K

simpleRAW – en rå smagsoplevelse

Maden, der bliver serveret her, er uden konserveringsmidler, tilsætningsstoffer, farvestoffer, sukker, mælkeprodukter, gær og gluten. Retterne er kreeret ud fra konceptet raw food og bunder i en stor viden og glæde for vegansk madlavning. Her undgår du varmebehandling af råvarerne og udnytter på den måde indholdet mest muligt. En tilberedning, der giver en anderledes og rå smagsoplevelse.

simpleRAW 

Sted: Gråbrødretorv 9, 1154 København K

Selma – fornyelse af smørbrødet

Hos Selma er der et stort fokus på håndværket. Med et højt niveau og glæde for sæsonens varer kreerer kokkene en innovativ fortolkning af det velkendte smørbrød. I fuldstændig forlængelse af tidsånden er smørbrødet fornyet med inspiration fra det nye, nordiske køkken, og retterne kan skylles ned med Mikkellers øl-menu.

Selma 

Sted: Rømersgade 20, 1362 København

Restaurant JØRN – spis i arkitektoniske omgivelser

Besøg Jørn Utzons sidste værk, som han skabte sammen med sin søn, Kim Utzon. Ved havnekanten i Aalborg åbner Utzon Center nemlig dørene for dig, der elsker arkitektur og mad. Før du spiser, kan du besøge centerets udstillinger, som i bedste Jørn Utzon-stil undersøger og formidler, hvad kreativ arkitektur betyder for os. Madoplevelsen er præget af sæsonens råvarer.

Restaurant JØRN 

Sted: Slotspladsen 4, 9000 Aalborg

Restaurant Naes – Mad fra lokalområdet

På restaurant Næs får du en madoplevelse præget at lokale råvarer fra det nordvest sjællandske. Restauranten har deres eget landbrug, som hedder Naes Gaard, hvor der bliver holdt dyr og dyrket grønt. På den måde bliver smagsoplevelsen ud til Kalundborg fjord autentisk og i kontakt med årstiderne. Restauranten er desuden med i the White Guide, som for de uindviede kan beskrives som nordens Michelin-guide.

Restaurant Naes  

Sted: Klintedalsvej 60, 4400 Kalundborg

For dig, der elsker cocktails:

Sideløbende med Dining week åbner cocktailbarer op for Cocktail Week, hvor du kan begynde eller fortsætte din aften efter middagen. Du kan købe en billet med to udvalgte cocktails. Her kan du fx vælge mellem en ombygget gammel bodega, japansk-inspirerede cocktails eller en af de 24 andre lækre smagsoplevelser. Billetterne koster 100 kr. og kan købes her

Se, hvad vi ellers skriver om: Festival, København, Lister, Restaurant og Restauranter i København