Gæstekokken laver 2 slags sunde pandekager
SPONSORERET indhold

Gæstekokken laver 2 slags sunde pandekager

Af:: Sandra Pugliese Foto: Frederikke Heiberg
18. aug. 2011 | Mad | ALT for damerne

Opskrift på: Pandekager af kikærtemel med sprøde grøntsager

6 stk

1 lille bæger cremet gedeost (gerne den fra Thise)
1 spsk mælk (ko-, soja- eller ris-)
½ tsk salt
2-3 spsk olivenolie
1 spsk rosa eller grønne peberkorn, let kvast med kniv eller morter

Dej
1 dl vand
1,5 dl mælk (ko-, soja- eller ris-)
75g kikærtemel
75g fintsigtet spelt- eller hvedemel
2 æg
4-5 kværn sort peber
olivenolie til stegning
2 kviste rosmarin

Fyld
1 gulerod, halveret på tværs og skåret i tynde strimler
6-8 asparges, halveret på tværs og skåret i tynde strimler
½ courgette, skåret i tynde strimler
1 håndfuld friske basilikumblade, revet eller skåret groft

Sådan gør du
Begynd med at røre gedeosten op med mælk, og smag til med salt. Rør så olivenolien op med peberkornene.

Pisk derefter alle ingredienserne til pandekagedejen, tilsæt evt. lidt mere vand, hvis nødvendigt. Steg pandekagerne i olivenolie, og kom 8-10 rosmarinnåle på panden et par sekunder før dejen til hver pandekage.

Når pandekagerne er stegt, lynsteger du grøntsagerne 30-60 sekunder på den varme pande, smager til med salt og peber og blander basilikum i.

Rul pandekagerne med fyldet, og skær dem over på tværs, så du får 12 små hapsere.

Servér med peberolien og gedeostedippen.

Se også opskrift på Amerikanske pandekager med frugtsalat.

Få mere inspiration til lækker mad på »altfordamerne.dk.


Nøgleord til denne opskrift: pandekager, kastanjemel, honning, kikærtemel, grønsager, opskrift.

Opskrift på: Sunde pandekager

Ingredienser

6 stk

1 æg

1½ dl mælk (ko-, soja- eller ris-)

1 knivspids vaniljepulver

2 spsk hedvin/brandy (cognac, marsala, vin santo e.l.)

50 g kastanjemel

50 fintsigtet hvedemel eller speltmel

½ appelsinskal (kun den fintrevne del)

½-1 tsk akaciehonning eller agavesirup

1 kvist rosmarin, kun nålene

smør

olivenolie til stegning

Sådan gør du
Pisk æg med mælk, vaniljepulver, hedvin, kastanjemel, appelsinskal og sirup til en lind pandekagedej, og gør klar til at stege pandekagerne. Det nemmeste er at bruge en slip-letpande/non-stick pande. Før hver pandekage kommes på panden, ristes 4-5 nåle rosmarin sprøde i smørret. Steg derefter pandekagerne.