-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Vandbakkelser med chantilly-creme og ribsgele
Vandbakkelser med skønt fyld er en lækkerbisken, som får tænderne til at løbe i vand på de fleste af os. Prøv denne mormorklassiker, der er en gevinst på ethvert kaffebord.
12 stk.
Ingredienser
- Vandbakkelsesdej:
- 2½ dl vand
- 100 g smør
- 100 g hvedemel
- 1 knsp. salt
- 2-3 æg
- Chantilly-creme:
- ½ liter piskefløde
- korn af 1 vaniljestang
- 4 spsk. flormelis
- 1 dl ribsgele
- Pynt:
- sigtet flormelis
- Kog vand og smør sammen i en gryde. Kom alt hvedemelet i på en gang, og rør, til dejen slipper gryden. Tag gryden fra varmen, og rør salt i, køl dejen lidt af. Pisk æggene i dejen at ad gangen med en håndmikser. Pisk evt. æggene let sammen inden, så er det nemmere at tilsætte dem lidt ad gangen. Dejen skal være så fast, at den ikke flyder ud på pladen, så hold evt. lidt æg tilbage.
- Sæt dejen på en plade med en ske i små toppe. Der skal bruges ca. 2 spsk. dej pr. top. Vandbakkelser hæver meget op, så der skal være god afstand imellem dem.
- Bag vandbakkelserne ved 200 gr. i ca. 25-30 min. på midterste ovnribbe. Åbn ikke ovnen de første 15 min., så falder vandbakkelserne nemlig sammen. Afkøl kagerne.
- Pisk fløden til skum, og smag den til med udskrabede vaniljekorn og flormelis. Skær vandbakkelserne over, og fyld dem med skummet. Kom også 1 tsk. ribsgele i hver. Pynt med sigtet flormelis på toppen.