Frederikke Legaard

Foto: Pernille Ringsing Få et smugkig i Frederikke Lergaards vidunderlige gaderobe.

Kunstner og Bagedyst-vinder Frederikke Legaard: "Den får alle til at ligne en million"

Få et smugkig i kunstner og Bagedyst-vinder Frederikke Legaards garderobe, som blandt andet rummer et utal af smukke, mønstrede og farverige genbrugsfund.

Stil

"Kontrastfuld, både når det gælder farver, udtryk og materialer. Den ene dag kan jeg finde på at tage en lang gallakjole med similisten på med opsat hår, høje hæle og store øreringe, og den næste går jeg i store bukser, løbesko, T-shirt, ingen smykker og læderjakke. På den måde elsker jeg kontraster. Materialemæssigt har jeg bemærket, at jeg tit kombinerer elementer, hvis materialer har kontrast til hinanden: Fleece og læderbukser eller en blank silkeskjorte og matte cowboybukser for eksempel."

Inspiration

"Jeg bliver mest inspireret af folk på gaden, men også af serier og gamle film eller farver på indpakninger til varer og malerier."

Favoritdesigner

"Det, synes jeg, er enormt svært. Jeg lader mig ofte inspirere af Balenciaga –det er vildt, hvordan de altid forudser farvetendenser før alle andre, og så er deres instagramprofil en af de mest inspirerende. Derudover er jeg rigtig glad for Maryam Nassir Zadeh. Hendes items er så smukke og simple, samtidig med de altid virker ret unikke, og så er hendes personlige æstetik på Instagram meget fascinerende."

hånd.jpg
Hånden er Frederikkes eget kunstværk, jakken er fra Saks Potts, sneakers er fra New Balance, sko fra Zara og bælter fundet på rejser.

Hverdag

"Lige for tiden er det et par jeans eller løse bukser, et stort læderbælte, en stram tanktop, en oversized skjorte og et par løbesko eller gummistøvler."

Fest

"Jeg elsker at gå lidt amok til fester og er pinligt begejstret for udklædningsfester. Derfor elsker jeg at gøre noget ekstra ud af mit festtøj, hvilket ofte involverer ret mange farver og accessories. Sidst jeg var til fest, havde jeg brugt en uge på at sy mit eget Britney-inspirerede outfit med over påsatte 400 similisten. Men ofte tager jeg nok et par bukser på, en vild top og nogle høje sko eller bare en kjole og et par støvler."

Undertøj

"Jeg er mest glad for meget neutralt undertøj, så ofte køber jeg undertøj i Arket eller Kvickly – de har noget vildt skønt økologisk bomuldsundertøj. Og så har jeg nogle få helt vilde sæt med sten, blonder og vilde farver, men de er ofte købt i en underlig butik på en rejse."

Læs også: PR Manager hos Ganni om kreativitet: “Det er noget, der opstår i hovedet og kommer ud af hænderne”

smykker.jpg
Skålen har Frederikke selv lavet, ringene er arvestykker fra hendes mormor og farmor, og de resterende smykker er fundet på loppemarkeder.

Jeans

"Jeg foretrækker ikke et specifikt jeansmærke, da de fleste er købt i genbrug, men et par, jeg elsker, og som aldrig giver sig, er mine sorte Eytys-bukser. De er fantastiske og sidder altid, som om de er nyvaskede på den gode måde."

Sko

"Til hverdag foretrækker jeg løbesko, gummistøvler og Clarks ”Wallabees”. Til fest er jeg i sandaler med en lille hæl, gerne nogle i farver."

Smykker

"Jeg er meget sentimental, når det kommer til smykker. Jeg elsker arvestykker og er så heldig at være i en familie, hvor de er bevaret. Jeg tror på, de bringer held. Lige for tiden går jeg hver dag med min mormors guldring på den ene hånd og min farmors guldring på den anden. Derudover bærer jeg altid mit guldkors med columbianske smaragder, som jeg har fået af min mor."

Tasker

"Min favorit er nok min sorte vintage Prada. Jeg ved godt, det er et lidt kedeligt valg, men den er seriøst genial. Alt kan være nede i den, og den passer til alt. Derudover har remmen den perfekte længde til at kunne hænge på skulderen, bæres i hånden og agere crossbody." 

Frederikke_legaard.jpg
 Frederikke i en flyverdragt fra Ganni, som hun har fundet på et loppemarked.

Største samling

"Solbriller er min favoritaccessory. Jeg bruger dem ofte som hårpynt og elsker, når de komplimenterer mit outfit."

Butikker

"Når jeg går efter basisting, bruger jeg ofte Cos og Arket. Resten er en kombination af genbrugsbutikker, loppe- og reolmarkeder, luksusvintagebutikker og online-genbrug som Vestiaire- collective.com. Jeg tager tit på genbrugsjagt med venner, hvor vi kører ud af København og finder små skatte. Jeg er kæmpefan af Kirppu, som er et reolmarked. Her kan jeg bruge mange timer."

En rejse værd

"Det er ofte på rejser, at jeg finder de fedeste, vilde ting, der sætter prikken over i’et på et outfit, som store glimmerbælter, højhælede kliklapper fra turistshoppen, øreringe fra en markedsstand eller oversized mandeskjorter fra en dødssyg herreshopsbutik i et mærkeligt nabolag."

skjorter.jpg
Frederikke har skjorter i alle regnbuens farver. Her er et lille grønt og blå udvalg, der er fundet i genbrugsbutikker eller på loppemarkeder.

Seneste køb

"Mine mørkerøde læderbukser i det fineste kalveskind, som jeg fandt til 70 kr. og sidder som figursyet. Det er sådan nogle oplevelser, der giver blod på tanden i forhold til genbrugsshopping. Jeg elsker at finde små skatte."

Mest opstigstvækkende køb

"Jeg har ikke en veninde, der ikke har prøvet min Saks Potts Foxy-jakke. Jeg faldt for den første gang, jeg så den – den får alle til at ligne en million."

Fejlkøb

"Jeg laver egentlig mange små fejlkøb hele tiden, men heldigvis føles det ikke som rigtige fejlkøb, da det ofte er genbrug, og så kan man bare aflevere det til Røde Kors eller sælge det igen."

Læs også: Lotte Barnholdt Mahony: "Hver gang vækker de opsigt med deres glade budskab"

Frederikke_legaard_2.jpg
Frederikke i en vintageskjorte, yndlingsjeans fra Eytys og sko fra Zara.

Aldrig uden

"Min grønne laktaske fra Louis Vuitton har jeg købt virkeligt billigt brugt, og den er uden tvivl min garderobes smukkeste item."

Klar på 5 minutter

"Det sker tit, at jeg kun har fem minutter, så jeg er ret rutineret. Jeg sætter håret op, kaster ansigtscreme i hovedet, reder mine øjenbryn, kommer lidt læbepomade på, hopper i noget bomuldsundertøj, mørkeblå bukser, en skjorte, en strikvest, en lang jakke og mine Clarks, og så tager jeg tager et stort net, som jeg kan kaste alt, hvad der ligger på bordet, ned i."

God stil

"Find dine farver. Alle har nogle farver, der fremhæver de smukkeste nuancer i ens hår og øjne. Og prøv så at være fuldstændig ligeglad med, hvad andre tænker. Det er ret svært og derfor også et råd til mig selv, men tit får man komplimenter for de mere pæne, kedelige outfits, hvorimod de udfordrende og mere unikke outfits ofte provokerer og er sværere at komplimentere. Men husk på, at det er dem, der inspirerer andre."

tøj.jpg
Alle bukser er fund på loppemarkeder, hvor de hvide er af mærket Dickies og de resterende er no name. Tasken er fra Gucci og skoene vintage.
sæt.jpg
Frederikkes hjemmesyede Britney-inspirerede outfit med 400 similisten. Det tog en uge og sy det.
hånd_2.jpg
Ambånd fundet i en genbrugsforretning, solbriller fra Yves Saint Laurent, øreringe fra Jane Kønig, halskæden med columbanske smaragder er en gave fra Frederikkes mor.
kjole.jpg
Kjolen er fra Stine Goya og fundet på et loppemarked.
tøj_2.jpg
Et lille udvalg af Frederikkes kjoler.

Frederikke Legaard

  • 25 år
  • Er kunstner
  • Bor på Nørrebro
Se, hvad vi ellers skriver om: Kvinder du skal kende, Livsstil, Tøj, Stil og Shopping