Her er de 5 bedste øvelser, der giver flad mave
Foto: Jannette Kneisel

Her er de 5 bedste øvelser, der giver flad mave

Personlig træner og tidligere OL-svømmer Micha Østergaard deler her sin top 5 over øvelserne, der giver flad mave.

Når det gælder træning findes der ingen genveje, men hvis du gør det korrekt, kan du også gøre det effektivt, og faktisk nøjes med 15 minutter om dagen. Det har personlig træner Micha Østergaard tidligere uddybet her på sitet, hvor du også finder en skarp guide til at få løftet og strammet bagpartiet. I dag er det blevet tid til den eftertragtede opskrift på vaskebrættet. Heller ikke her, findes de store genveje... Desværre.

Her er en kønsforskel, vi desværre aldrig kommer til at kunne gøre noget ved. Mændene har rent faktisk en god del lettere ved at få synlige mavemuskler, end vi kvinder har (alene pga. store forskelle i testosteronniveau).

Alligevel er det i bund og grund den samme opskrift, vi skal følge, når vi vil have mavemusklerne til at titte frem: spis godt og sundt, vær ikke bange for at dø af sult og bevæg dig rigeligt.

Hvorfor er svaret på mine bønner ikke, at jeg skal lave en masse mavebøjninger, tænker du måske. Nu skal du høre... Hvis du nogensinde skal kunne se dine mavemuskler, så skal du minimere en god del af din fedtprocent og derved også fedtet på maven. Sker det ikke, har dine mavemuskler ingen chance for at blive synlige. Træner du en masse mave, men uden at gå ned i fedtprocent, vil der endda være mulighed for, at du optisk kommer til at virke større, da dine mavemuskler bygger sig op under fedtlaget. Det vil vi helst undgå...

Summa summarum: Spis sundt og godt. Sørg for at du ligger i kalorieunderskud – gør du ikke det = ingen synlige mavemuskler.

At træne flittigt vil hjælpe dig til lettere at komme i kalorieunderskud og at forme mavemusklerne, så de er flotte og symmetriske den dag, de kommer ud.

Her er mine 5 yndlingsøvelser til maven. De er hårde og effektive – præcist som de skal være.

• Alternating Froggers

Antal: Prøv med 2 x 1 minut med 30-45 sekunders pause.

• Full Extensions with Medicine Ball

Antal: 2 omgange, indtil du ikke kan mere.

• Side Plank Reach Through

Antal: 2 x 30 sekunder på hver side.

• Jack knife

Antal: 2-3 x 15. Kan du ikke få begge ben op samtidigt, så prøv med kun ét ben af gangen. Det er stadig en super øvelse.

• Hanging leg raises

Antal: 2-3 gange så mange gentagelser som muligt.

LÆS OGSÅ: Se 10 grunde til at sex er virkelig sundt for dig

LÆS OGSÅ: 3 bloggere: Sådan spiser de på en typisk hverdag

LÆS OGSÅ: Her er hjemmeøvelserne, der giver go' røv

Micha Østergaard

27 år, personlig træner med 10 faste klienter blandt Berlins elite og træner det finske svømmelandshold, bor i Tyskland, tidligere OL-svømmer, træner 4-5 gange ugentligt.

Har du et spørgsmål, som du gerne vil have Michas råd til, så gå ind på hendes Instagram @michaostergaard og skriv en kommentar. Du kan selvfølgelig også skrive dit spørgsmål i kommentarfeltet nedenfor.

Læs mere på Michaostergaard.com
Se, hvad vi ellers skriver om: Kroppen og Flad mave