Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift: kalorielet æbledrøm

Der er få ting, der er så lækkert som en god dessert. Denne æblekage-klassiker har vi givet et kalorielet twist, men den smager stadig lige så sødt og sprødt som altid. Så mangler du bare kagestellet og at invitere dine bedste venner forbi til hygge.

Æbletrifli med rugbrødsknas og crème chantilly

4 PERSONER

ÆBLEGRØD
500 g æbler
½ citron
2 spsk. vand
½-3/4 dl Hermesetas Drys-Let
Korn af 1 vaniljestang
Et par kviste frisk timian

RUGBRØDSKNAS
2 skiver groft rugbrød
¼ dl Hermesetas Drys-Let

CRÈME CHANTILLY
1 dl piskefløde 
1½ dl yoghurt 2 % 
0,15-0,20 dl Hermesetas Drys-Let
Vaniljepulver
250 g Brombær
Evt. lidt frisk mynte

Grød: Skræl æblerne, skær kernehuset fra, og skær dem i grove stykker. Skær skrællen af citronen i tynde, smalle strimler. Kom æblerne i en gryde med en anelse vand, Hermesetas Drys-Let, vanilje, citronskal og timian. Tilpas mængden af Hermesetas Drys-Let i forhold til æblernes syrlighed. Er de syrlige, så skal der mere Hermesetas Drys-Let i. Damp æblerne møre ved svag til jævn varme, og rør i dem af og til.

Rugbrødsknas: Smuldr rugbrødet i en skål, og bland det godt med Hermesetas Drys-Let. Bred det ud på en plade med bagepapir, og bag det sprødt i ovnen ved 175° varmluft. Vend rundt i rugbrødsmassen
undervejs, tag det ud, og lad det afkøle.
Tiden, det skal have i ovnen, afhænger af fugtigheden i rugbrødet.

Crème Chantilly: Pisk fløden til skum, vend den med yoghurt, og smag til med Hermesetas Drys-Let og lidt vaniljepulver. Anrét æblekompotten i bunden af glas eller skåle, drys med rugbrødsknas og top med crème chantilly og brombær samt eventuelt lidt frisk mynte.

Hermesetas Drys-Let

Hermesetas Drys-Let er det søde og kalorielette alternativ til sukker. Det er varmestabilt, og du kan for eksempel bruge det i smoothies, desserter, varme drikke, i dit bagværk og til at runde smagen af i din hverdagsmadlavning.

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert og Sunde desserter