Kasper Schmeichel

Foto: Getty Images Vidste du fx, at han mødte sin kone 7-Eleven? Eller at han kan kalde sig royal ambassadør?

7 ting, du måske ikke vidste om landsholdsmålmand Kasper Schmeichel

Han er supermålmand på det danske fodboldlandshold og selv søn af en målmand. Men hvem er han egentlig, når han ikke folder sig ud på fodboldbanen? Lær Kasper Schmeichel lidt bedre at kende her.

Den 34-årige Kasper Schmeichel er gået i sin fars fodspor, og ligesom Peter Schmeichel var det engang, er han en målmand i verdensklasse.

Til dagligt bor han med sin kone og parrets tre børn i England, hvor han spiller for den engelske Premier League klub Leicester City og er en af de helt store stjerner.

 

Men hvor godt kender du egentlig den danske landsholdsmålmand?

Vidste du fx, at han mødte sin kone 7-Eleven? Eller at han kan kalde sig royal ambassadør? Læs med og bliv lidt klogere på målmanden Kasper Schmeichel.

Læs også: 10 ting, du (måske) ikke vidste om Kasper Hjulmand

1. Himler med øjnene over farmand

Den danske landsholdsmålmand er ikke vild med at blive sammenlignet med sin far, målmandslegenden Peter Schmeichel. Når snakken falder på, hvem der er bedst af de to, plejer Kasper Schmeichel at himle med øjnene. I et interview hvor han blev stillet det irriterende spørgsmål: Hvem er bedst af Peter og Kasper Schmeichel, svarede han grinende i følge Billed Bladet:

"Det er et godt spørgsmål. Mange vil nok mene, at det er min far, men det er en umulig sammenligning, da fodboldspillet har udviklet sig meget, siden Peter ”The Great Dane” Schmeichel var målmand.

2. Samarbejder med Kronprinsesse Mary

En del børn føler sig mobbet og udenfor i deres friluftsliv, og for mange af dem betyder det et farvel til fx en sportsaktivitet som fodbold. For at komme mobberiet til livs og skabe et større fokus på det sociale fællesskab i sportsklubberne rundt omkring i Danmark har kronprinsesse Mary og Mary Fonden lanceret ”Antibulli Fodbold”, som bl.a. Kasper Schmeichel er ambassadør for.

"Jeg er selv far til to, og jeg ville ikke kunne holde ud, hvis de blev holdt udenfor," siger han.

"Men jeg kan godt se, at jeg ikke altid selv var så inkluderende som barn, da det mest handlede om at være den bedste. Det vil jeg gerne lave om, for fodboldens fællesskab skal være for alle, uanset hvor du kommer fra," fortæller han i et interview på Mary Fondens hjemmeside.

Læs også: 7 ting, som du (måske) ikke vidste om landsholdsanfører Simon Kjær

3. Mødte sin kone i 7-Eleven

Kærligheden mellem Kasper Schmeichel og hans kone Stine Gyldenbrand Schmeichel stammer helt tilbage til ungdomsårene.

"Jeg mødte Kasper, da han var 17 år. Vi mødte hinanden i 7-Eleven ved Nørreport station. Det var den dag, jeg blev student, og jeg skulle fejre det. Vi faldt i snak, mens vi købte proviant. Bagefter tog vi samme sted hen og snakkede hele aftenen," fortæller hun i et interview med ALT for damerne.

"Til slut slukkede de lyset på klubben, men vi sad bare i vores egen lille boble. Vi gik en lang tur hjem langs søerne og videre hjem til Kasper. Det var rent fyrværkeri." 

4. Familieforøgelse under EM

Midt i EM 2020-travlheden blev Kasper Schmeichel far til en lille pige. Det afslørede den 34-årige fodboldstjerne ifølge Se & Hør på et pressemøde. Det var ellers ikke kendt i offentligheden, at Kasper Schmeichel gik og ventede på at blive far til sit tredje barn, og nyheden om familieforøgelsen lod han da også mest af alt bare sive som en sidebemærkning foran de fremmødte journalister og fotografer.

"Vi var ikke klar til at komme hjem nu. Men det bliver dejligt at være sammen med sin familie, sagde han til pressemødet, inden han smed bomben.

"Nu skal jeg hjem og se min nyfødte datter. Hende har jeg ikke set meget til. Jeg glæder mig meget til at være sammen med familien."

5. Brylluppet gav sved på panden

Kasper Schmeichel blev i 2015 gift med sin kone Stine. Efter 11 år og tre børn sammen skulle man mene, at landsholdsmålmanden Kasper Schmeichel kunne vide sig ret sikker på kæresten, Stine Gyldenbrand Schmeichel. Men efter sigende nåede den populære målmand at blive temmelig nervøs og mærke angstens sved, mens han ventede på sin brud i Egebæksvang Kirke.

Hans kommende hustru var nemlig i følge BT.dk hele 20 minutter forsinket, men heldigvis dukkede hun op, og parret sagde ja til hinanden foran familie og venner. 

6. En af Danmarks lønkonger

Danske fodboldspillere bliver mere og mere eftertragtede ude i den store verden, og det afspejler sig også i deres løn. I toppen blandt de 10 bedst betalte danske fodboldspillerne ligger Kasper Schmeichel kun overgået af spillerkollegaen Christian Eriksen.

Ifølge oversigten skulle Kasper Schmeichel efter sigende hæve en årsløn på hele 55 mio. kr.

7. Har også et stort talent for at synge

I forbindelse med den seneste fodboldhymne ’Danmarks Dynamite’, som er skrevet af Alphabeat, viste Kasper Schmeichel, at han har endnu et talent udover at holde målet rent. Det fortæller sangerinden Stine Bramsen i et radiointerview.

"Vi havde fået at vide, at han kunne lide at synge, men vi vidste ikke, at han var så dygtig."

Under indspilningerne til sangen blev hun noget overrasket.

"Jeg stod og lyttede udenfor døren, og på et tidspunkt var jeg faktisk i tvivl om det var Anders SG (gruppens forsanger, red.), der sang. Men det viste sig, at sangstemmen var Kasper Schmeichels," har Stine Bramsen fortalt til DR.DK.

Kort om Kasper Schmeichel

Hans fulde navn er Kasper Peter Schmeichel.

Han er født 5. november 1986 i København og søn af Bente Schmeichel og tidligere landsholdsmålmand Peter Schmeichel.

Har en søster, Cecilie Schmeichel, der er blogger, influencer og foredragsholder.

Kasper Schmeichel er 34 år og bor i Manchester, England sammen med sin kone Stine Gyldenbrand Schmeichel, der er uddannet jordemoder. Sammen har de tre børn. Sønnen Max, som født i 2010, datteren Isabella, der er født i 2012 samt en lille datter født i 2021.

Han startede sin karriere i Manchester City og spiller i dag som målmand for den engelske Premier League-klub Leichster City.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte og Lister