Så nemt kan detox være
Foto: Line Thit Klein Så nemt kan detox være

Guide til detox: Så nemt kan detox være

Camilla Sternbergs BodyMind-detox tager afsæt i, hvad kroppen har godt af. Og som gevinst kan du slippe din kaffetrang, få styr på sukkeret og få ændret de mønstre, der betyder, at du tager på, hver gang du har tabt dig. Læs mere om hendes kur her og se anbefalingerne herunder.

BodyMind-detox er en nem og sund kur, der er billig at følge. Du får stadig 1200-1400 kalorier om dagen, så dit stofskifte ikke falder.

Du skal...  
- Undgå sukker. Honning, agave, frugtsukker, hvidt og brunt sukker samt sødemidler.
- Undgå allergene fødevarer. Dvs. fødevarer, der er kendt for at give allergi, f.eks. grøntsager fra natskyggefamilien som kartofler, tomater og aubergine.
- Undgå koffein, dvs. kaffe og almindelig te. Drik kun urtete.
- Gå uden om mælkeprodukter.
- Undgå mejeriprodukter.
- Undgå hvede og gær.
- Undgå kød, fisk og æg.


Sådan gør du
Start hver dag med et stort glas med citronsaft og revet ingefær. Hvis du ikke er vant til at drikke vand, hjælper det at koge vandet og drikke lunkent kogt vand. Det virker godt på fordøjelsen – og tager faktisk kaffetrangen.
Spis tre måltider om dagen plus evt. et mellemmåltid formiddag og eftermiddag.


Det må du spise:
- Avocado, løg, selleri, gulerødder, rødbede, agurk, alle slags beder, hvidkål, rødkål, broccoli, spinat, alle slags salat, græskar, peberfrugter, grønne bønner, porrer, squash, hvidløg, jordskokker og pastinak.
- Ris (ikke hvide ris, men gerne brune, vilde og røde ris).
- Nødder og mandler.
- Olier, f.eks. avocadoolie.
- Krydderurter.
- Spis bønner og linser.
- Havre og hirse som grød hver morgen.


En dag på detox
På tom mave:
Et stort glas vand og urtete.

Morgenmad:
En lille portion havregrød, hirsegrød (begge på vand) eller ristet rugbrød med peanutbutter.

Mellemmåltid:
½ avocado eller guacamole med peberfrugt, agurk, blegselleri og andre grøntsager skåret i tynde strimler.

Frokost:
En lille portion vilde ris med reven gulerod, avocadoolie og valnødder og hummus.

Eftermiddag:
10-15 mandler.

Aften:
Falafler med rødkålssalat.

Drikke:
2-3 liter vand, urtete eller friskpresset grønsagssaft.

SE 5 LETTE ØVELSER DER HJÆLPER DIN DETOX GOD PÅ VEJ PÅ NÆSTE SIDE.


Mangler du et løbemål? Tilmeld dig ALT for damerne Løbet 2014 her.
5 øvelser der hjælper din detox godt på vej

Meditation
Træk vejret med maven, ind igennem næsen og ud af munden. Øv dig i at flytte fokus fra hovedet til kroppen. Vær med det, du føler og prøv at lade være med at forstå det. Det er ikke så vigtigt, om du kan tømme hovedet for tanker, men at du tager tid ud til at mærke dig selv. Sid i stillingen i ca. 2-3 min.Flow
Få gang i venepumpen, som aktiverer lymfesystemet og fordøjelsen. Træk vejret dybt: En god fordøjelse starter med et dybt åndedræt. Et skridt frem på højre, hold hænderne over knæet. Vær opmærksom på at strække albuerne. Vip i fodleddet, som en pumpe, 30 gentagelser. Skift derefter ben, så du træder frem på venstre fod.Skuldre
Stå med hofteafstand og let bukkede knæ. Stræk albuerne, og hold håndfladen mod lårene. Lav først 10 store skulderrulninger baglæns og derefter 10 skulderrulninger forlæns. Mange vil de første par dage af kostændringen opleve hovedpine/ nakke-skulder-smerter. Her er øvelsen god til at få gang i gennemstrømningen, så affaldsstofferne kan komme væk.Ryg
Stå med hofteafstand mellem fødderne og let bukkede knæ. Løft armene over hovedet, stræk albuerne, og saml håndfladerne. ”Tegn” en cirkel over hovedet med fingerspidserne, pust ud i bevægelsen. Tegn en cirkel til højre derefter en cirkel til venstre, fortsæt til 10 gentagelser i alt. En god øvelse til at varme ryggen op med. Mange har lændeproblemer og rygsmerter, her er øvelsen god til at skabe bevægelighed i rygsøjlen. Hvis du har problemer, så start med at lave en lille cirkel med fingerspidserne.Universaløvelsen
En skøn strækøvelse, hvor man hurtigt kan mærke fremgang, hvis man inddrager åndedrættet. Put gerne et tæppe under hovedet, eller knæet, hvis du har brug for lidt støtte. Træk vejret ned i maven og sig ”ahhh”, når du puster ud. Luk øjnene, og giv dig hen i strækket. Langsomt vil din arm begynde at sænke sig mod gulvet. Sørg for i hele øvelsen at holde dit bøjede knæ i gulvet. Du laver en rotation af ryg- og nakkesøjlen, som åbner op for hele brystkassen og modvirker dårlig holdning.

Læs mere om BodyMind-detox her


LÆS OGSÅ: Bliv fit på 5 minutter med Anne Bechs træningsvideoer 

Se, hvad vi ellers skriver om: Detox kur