SSAM

Foto: SSAM Hos SSAM kan du smage retter fra det koreanske køkken.

Guide: Her er de bedste restauranter på Vesterbro

Vi har samlet en guide over de 15 bedste spisesteder på Vesterbro, så du lettere kan beslutte dig næste gang, du skal ud og spise. Find dem her.

Hvad har du allermest lyst til at spise?

Pasta? En fedtet flæskestegssandwich? Måske en omgang koreansk bibimbap?

Alt sammen kan du finde på Vesterbro i København.

Det kan være svært at vælge mellem de mange muligheder, og derfor har vi samlet en liste til dig med vores foretrukne restauranter i området.

Der er med garanti et sted for dig.

LÆS OGSÅ: Restauranter: Københavns 10 bedste nye spisesteder

1. Isted Grill

Denne gamle kending fortjener en plads på listen, selvom de fleste københavnere efterhånden nok har været et smut forbi en sen nattetime for at sætte tænderne i deres signatur flæskestegssandwich med bearnaisesovs.

Hvis du endnu ikke har prøvet den, burde du unde dig selv en tur. Den snaskede sandwich smager også godt uden promiller i blodet, og hvis du ikke spiser svinekød, er der masser af greasy alternativer.

Adresse: Isted Grill, Istedgade 92, 1650 København V
Læs mere her: https://www.istedgrill.dk/

2. SSAM

Hos SSAM kan du få frisk og hjemmelavet koreansk mad. Måltiderne er sammensat af lækre råvarer og smagfulde ingredienser.

Retterne er tilpassede nordiske smagsløg, men har heldigvis stadig rødderne solidt plantet i det koreanske køkken, og du kan smage alt fra den koreanske signaturret Bibimbab til Korean Fried Chicken med soja, lime og hvidløg. Alt sammen til en overkommelig pris. 

Adresse: SSAM, Colbjørnsensgade 7, 1652 København V
Læs mere her: https://www.ssam.dk

3. Restaurant Klubben

Hvor går du hen, hvis du craver et godt gammeldags dansk måltid? Måske bestående af frikadeller med stuvet hvidkål, stjerneskud, stegt flæsk ad libitum eller en god gang bøf bearnaise?

Vi synes, at du skulle prøve at tage på Restaurant Klubben. Midt på Vesterbro ligger Tove Ditlevsens gamle stamværtshus som en oase med hyggelige omgivelser. Du kan nyde maden i Tove Ditlevsen Mindehave med ægte ”Bakken”-stemning med rød- og hvidternede duge. Her finder du en helt speciel afslappet stemning, og vi tør godt love dig, at du går mæt derfra.

Adresse: Restaurant Klubben, Enghavevej 4, 1674 København V
Læs mere her: www.restaurant-klubben.dk/

4. Gorda

Gorda er en lille restaurant med et stort udvalg af mad fra det latinamerikanske køkken.
Spisestedet er særligt blevet kendt for deres empanadas, som du kan købe som en snack, hvis du blot skal have stillet den lille sult.

Vi anbefaler dog, at du kaster dig ud i deres menu bestående af syv retter til 275 kr. Her får du mulighed for at spise dig igennem Latinamerika, og med en menu bestående af alt fra ceviche til arepas (majsbrød med ost og avokado) er vi sikre på, at dine smagsløg vil takke dig for det.

Adresse: Gorda, Enghavevej 5, Vesterbro 1674
Læs mere her: www.gorda.dk

5. Kiin Kiin Bao Bao

Kan du lide asiatisk mad? Kan du lide at smage lidt af hvert og måske dele retterne family style?
Så kan du med garanti også godt lide Kiin Kiin Bao Bao, som er en moderne asiatisk tapas-restaurant, hvor du kan få alt fra spicy skaldyr og kimchi-suppe til krabbe fritter med kokos béchamel.

Retterne bliver løbende serveret til bordet, og de smager bedst, hvis du deler dem med en, du holder af.
Hvis vejret er til det, bør du nyde måltidet i den charmerende gårdhave, der hører til restauranten. Derude vil du med garanti glemme, at du sidder midt på travle Vesterbrogade.

Adresse: Kiin Kiin Bao Bao, Vesterbrogade 96, 1620 København V
Læs mere her: www.kiinbao.dk/

6. Fleisch

Hvis du er vegetar eller forsøger at spise mindre kød, skal du gå udenom Fleisch. Fleisch er nemlig Kødbyens slagteri og spisested, og her er det kødet, der spiller hovedrollen på tallerkenen. Retterne er rustikke, og kødet er økologisk og af høj kvalitet.

Mens du nyder maden, har du udsigt til kød, der modner på krog, så det er vigtigt, at du er kødelsker helt ind til knoglerne, hvis du planlægger at besøge stedet.

Adresse: Fleisch, Slagterboderne 7, 1716 København V
Læs mere her: www.fleisch.dk

7. Paté Paté

Kødbyen vrimler med lækre spisesteder, og Paté Paté er et af dem. Det er den ældste restaurant i området, og maden er, som de selv beskriver det: ”Fra det sydfranske køkken, inspireret af Spanien med et gennemtrængende twist af nordafrikanske krydderier og lokale råvarer”.

Stemningen er afslappet, og maden er som skabt til at blive delt mellem dig og dine kære.
Hvis du trænger til en festlig aften, bør du besøge restauranten en fredag eller lørdag aften, hvor der bliver skruet op for musikken. Paté Paté byder tilmed på et bugnende vinkort og serverer masser af smagfulde cocktails.

Adresse: Paté Paté, Slagterboderne 1, 1716 København V
Læs mere: www.patepate.dk

8. Kødbyens Fiskebar

Fisk, skaldyr, lækre vine og cocktails serveret med passion. What’s not to like?
Kødbyens Fiskebar gør en dyd ud af at vælge lokale råvarer og bæredygtige produkter.
Her serveres der både østers, fish and chips og hummer fra Limfjorden.

Alt sammen lige midt i Kødbyens pulserende hjerte, så hvis du kan lide festlig stemning, kan du rykke ud på Flæsketorvet og nyde din drink efter maden.

Adresse: Kødbyens Fiskebar, Flæsketorvet 100, 1711 København V
Læs mere her: www.fiskebaren.dk

9. Bar La Una

Bar La Una er en lille hyggelig vinbar med italiensk barmad. Retterne er små men lækre, så det er oplagt at bestille flere og prøve mest muligt fra menukortet. Menuen skifter fra uge til uge, og du finder den på deres Instagram-profil.

Ofte er der italienske klassikere som gnocchi og vitello tonnato at finde derpå.
Så hvis et veleksekveret vinkort og pasta, burrata eller salsiccia er noget for dig, bør du svinge forbi den lille vinbar for et godt måltid til en rigtig fair pris.

Adresse: Bar La Una, Oehlenschlægersgade 53A 1663 København V
Læs mere her: www.baruna.dk

10. Italo Disco

På den lille restaurant Italo Disco kan du nyde italienske godter. Fra torsdag til lørdag serverer de en menu bestående af 8-9 retter, som køkkenet sammensætter.

Menuen skifter dagligt og er afstemt efter sæson. Hvis du er til fisk og skaldyr, anbefaler vi, at du aflægger restauranten et besøg om fredagen. Her er menuen nemlig spækket med alt godt fra havet.  

Adresse: Italo Disco, Oehlenschlægergade 5, 1663 København V
Læs mere her: italodisco.dk

11. Liban Cuisine

Hvordan lyder mozzarella, persille og feta grillet i et fladbrød? Eller saftige grillspyd med marineret kylling? Hvis det får dit mundvand til at løbe, synes vi, at du skal tage forbi Liban Cuisine og bestille deres ”Arayes” eller ”Shish Taouk”.

Hos Liban Cuisine får du libanesisk fastfood sprængfyldt med smag til meget overkommelige priser. Restauranten tilbyder også take-away, og det er oplagt at tage maden med hjem og nyde.

Adresse: Liban Cuisine, Sundevedsgade 38, 1751 København
Læs mere her: libancuisine.dk/

12. Jah Izakaya og Sake Bar

Jah Izakaya og Sake Bar er en autentisk Japansk restaurant. En ”Izakaya” betyder en uformel japansk gastropub, og i restauranten tilbyder de et bredt udvalg af det bedste fra det japanske køkken.

Derudover er stedet Københavns første rigtige sake-bar, og du har mulighed for at smage en masse forskellig sake til maden, så det er endnu en god grund til at besøge stedet.

Adresse: Jah Izakaya og Sake Bar, Gasværksvej 21, 1655 København V
Læs mere her: jahizakaya.dk

13. Ankara Durum House

Hvis du leder efter et sted, hvor du kan være sikker på at få en god shawarma, bør du vælge Ankara Durum House på Istedgade. Her får du saftigt kød, sprøde salater og hjemmelavede brød. Behøver vi sige mere?

Adresse: Ankara Durum House, Istedgade 69, 1650 København V
Læs mere her: Besøg deres Instagram-profil her

14. Mæxico

En liste over gode spisesteder er ikke fuldendt uden en mexicansk restaurant, og heldigvis har Vesterbro også flere gode bud. Vi på redaktionen er vilde med Mæxico, der er placeret centralt på Vesterbrogade (samt på Nørrebro og i København K).

Her kan du få saftige tacos, fyldte burritos og fedtede tostadas i lange baner samt et stort udvalg af drinks. Alt sammen til en god pris.

Adresse: Mæxico, Vesterbrogade 58, 1620 København V
Læs mere her: maexico.com

15. Iki Sushi

Hos Iki Sushi kan du få frisk kvalitetssushi til fair priser. Der gøres en dyd ud af at mestre det japanske køkken, og udover klassisk sushi har du også mulighed for at bestille dim sum eller sticks. Alt sammen lavet fra bunden.

Hvis du er rigtig sulten eller bare har lyst til at smage lidt af det hele, kan du vælge sushi ad libitum.

Adresse: Iki Sushi, Vesterbrogade 112, 1620 København V
Læs mere her: ikisushi.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Restauranter i København, Restaurant og Sushi